Handicap-weddenschappen: extra winst of meer zekerheid

Handicap weddenschappen

Voetbalweddenschappen zijn zo uitdagend te maken als je zelf wilt. Maar pas als je risico neemt, worden de quoteringen écht interessant. De ervaren gokker richt zich daarom graag op de zogenaamde handicap-weddenschappen. De bekendste voorbeelden hiervan zijn de Asian Handicap en de 3-Way Handicap. Door slim in te zetten op dit soort weddenschappen, kunnen gokkers extra winst maken. Bovendien wordt zelfs de saaiste voetbalmatch opeens ontzettend interessant als je kiest voor een handicap. 

Hoe werkt wedden met een handicap?

Bij plaatsen en het wedden met handicap geef je één van de teams een virtuele voorsprong of achterstand. En dat biedt heel wat mogelijkheden. Stel je wilt gokken op een wedstrijd waarbij er een duidelijke favoriet is, die ook nog eens in eigen huis speelt. Het heeft dan weinig nut om geld in te zetten op dit team, want de quoteringen zijn extreem laag. Zou je gokken op de underdog, dan neem je simpelweg onverantwoord veel risico. Als je kies voor een handicap-weddenschap dan verandert alles. Je kunt de underdog bij aanvang van de wedstrijd bijvoorbeeld twee doelpunten voorsprong geven. De grote vraag is of het de topfavoriet dan nog steeds lukt om het duel te winnen. De kansen verschuiven waardoor ook de quoteringen sterk veranderen. Opeens zijn de bookmakers er niet meer zo zeker van dat de thuisspelende favoriet virtueel gezien gaat winnen. Mocht het ze toch lukken om genoeg te scoren, dan kan jou dit een behoorlijk winstbedrag opleveren. Zo wordt deze eerst zo oninteressante wedstrijd toch een duel om in de gaten te houden. 

Asian Handicap versus 3-Way Handicap

Wie voor een handicap-weddenschap gaat, komt al snel uit bij de Asian Handicap of de 3-Way Handicap. Deze wedtypen lijken sterk op elkaar, al is er wel degelijk een opvallend verschil. Bij de 3-Way Handicap kun je namelijk ook gokken op een gelijkspel, terwijl deze optie bij de Asian Handicap volledig afwezig is. Denk dus goed na voordat je voor één van de twee wedopties kiest. Want bij die twee doelpunten voorsprong van hierboven is een virtueel gelijkspel misschien wel een hele reële mogelijkheid. 

Je kunt de Asian Handicap en 3-Way Handicap overigens niet alleen inzetten om weddenschappen risicovoller te maken. Ze zijn namelijk ook handig als je een extra zekerheid in wilt bouwen. Zo heb je misschien wel een lichte favoriet maar durf je het toch niet aan om hier op te gokken. Een virtuele voorsprong van één doelpunt kan je net dat vertrouwen geven dat je nodig hebt om wél te gaan wedden. Het extra vertrouwen bij het plaatsen van een handicap weddenschap geeft bij voetbalwedden juist net dat extra zetje waarop je een succesvolle weddenschap kunt gaan baseren en waardoor je te veel risico bij een voetbalweddenschap zoveel mogelijk uitsluit! 

Ga voor een handicap bij live weddenschappen

De handicap kom je zeker niet alleen tegen bij pre-match weddenschappen. Ook bij live bets kun je de Asian Handicap inzetten. Let er wel op dat alleen het nog niet gespeelde deel van de wedstrijd meetelt. Dus plaats je een weddenschap in de 20e minuut en staat het dan 1-0? Dan wordt die ene doelpunt uiteindelijk van de eindstand afgetrokken. Een 1-1 score op het veld wordt voor jouw weddenschap een 0-1. Zeker iets om rekening mee te houden als je zo’n live bet aangaat!

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.