Wedden bij bookmakers met een Europese licentie

Bij je zoektocht naar een goede bookmaker kom je vaak de boodschap tegen dat je op de licentie moet letten. Bookmakers met een Europese licentie moeten aan strenge eisen voldoen zodat je er veilig kunt gokken. Pakt een bookmaker het toch verkeerd aan? Dan is er altijd nog de kansspelautoriteit die het bedrijf op de vingers tikt. Want een goklicentie kan ook weer ingetrokken worden. Dus als je kiest voor een bookmakers met een Europese licentie, dan heb je gegarandeerd een plek waar je veilig en zorgeloos kunt gokken.

Een nieuwe vorm van gokken, dus nieuwe regels

De gokwereld is de afgelopen decennia flink veranderd. Want waar je vroeger echt naar het plaatselijke wedkantoor toe moest, kun je nu vanuit je eigen huis gokken bij een online bookmaker. Interwetten was de eerste bookmaker die het online avontuur aan durfde te gaan. Dit was in 1997. Sindsdien zijn veel gokbedrijven Interwetten achterna gegaan en is online gokken alsmaar groter geworden.

De veranderende gokwereld was een zegen voor de sport- en gokfans, maar een probleem voor de wet- en regelgeving. Dat geldt ook zeker voor Nederland. In de oude Wet op de Kansspelen (Wok) was er nog geen enkele sprake van online gokken. Dit zorgde voor een lastige situatie. Er konden geen vergunningen worden verleend aan online gokbedrijven waardoor het in principe illegaal was om te gokken. Er was gelukkig wel een gedoogbeleid, en eigenlijk is die er nog steeds. Sinds de komst van de eerste online bookmaker in 1997 is er wettelijk gezien namelijk nog weinig veranderd. Toch zal dat in de nabije toekomst wel gebeuren. In de zomer van 2016 is er in de Tweede Kamer met succes gestemd over een nieuwe Wet op de Kansspelen. Het nu wachten tot de Eerste Kamer zijn goedkeuring geeft en alles in werking wordt gezet. Vanaf dat moment kan Nederland ook licenties uit gaan geven voor de online gokmarkt. In Belgie is sinds 2009 de online gokmarkt al gereguleerd en bieden diverse bookmakers met grote namen als Unibet, Ladbrokes en Betway onder een Belgische licentie officieel uitgegeven door de Belgische Kansspelcommissie, hun diensten aan. Al zou het spelen bij een bookmaker uit een ander Europees land met voor jou geen enkele obstakel moeten vormen. Met een Europese licentie uit bijvoorbeeld Malta, Belgie, Gibraltar of Groot-Brittannië kan je ook veilig gokken onder Europees toezicht en richtlijnen.

Een licentie van de Malta Gaming Authority

De bookmakers die Europa actief zijn, hebben hun oorsprong in verschillende delen van het continent. Zo is Interwetten ooit begonnen in Oostenrijk, terwijl Betsson van Scandinavische origine is. Deze bookmakers zijn nog steeds razend populair in hun vaderland, al proberen ze ook de rest van Europa te veroveren. De meeste bookmakers hebben hun hoofdkantoor inmiddels verplaatst naar hét gokland bij uitstek: Malta. Er wonen nog geen 450.000 mensen, maar voor de gokwereld is dit eiland het ultieme walhalla. Vooral vanwege de gunstige belastingen.

Wanneer een gokbedrijf zich op Malta vestigt, krijgt het automatisch te maken met de Malta Gaming Authority (MGA). Deze kansspelautoriteit bepaalt of een bookmaker een vergunning krijgt of niet. De MGA heeft in de afgelopen tijd een zeer goede reputatie opgebouwd. En die willen ze graag behouden. Je kunt er dus op vertrouwen dat de Malta Gaming Authority alleen vergunningen uitgeeft aan bedrijven die transparant werken en alles netjes op orde hebben. Daarnaast doen bookmakers er alles aan om die felbegeerde licentie van de MGA te behouden. Door het lage belastingtarief zouden ze wel gek zijn om hun vergunning te verspelen zodat ze daarna op zoek moeten naar een nieuwe bestemming.

Dezelfde regels voor alle Europese landen

Het is niet zo dat de Malta Gaming Authority zelf bepaalt aan welke regels de bookmakers moeten voldoen. Datzelfde geldt voor de kansspelautoriteit in Gibraltar, die ook regelmatig licenties uitgeeft aan de grotere bookmakers. Er zijn namelijk richtlijnen opgesteld door de Europese Raad. Alle kansspelautoriteiten (en dus ook de bookmakers) moeten zich aan deze richtlijnen houden. Met zo’n Europese licentie op zak mogen bookmakers sportweddenschappen aanbieden in bijna alle landen in Europa.

Naast een licentie van de Malta Gaming Authority kan een bookmaker ook beschikken over een vergunning van bijvoorbeeld de British Gambling Commission. Elk land afzonderlijk heeft namelijk het recht om te oordelen of een online casino of bookmaker voldoet aan hun eigen eisen. Tenminste, als de wetgeving in dat land het toelaat. In de toekomst zul je dus steeds meer bookmakers zien die ook over een licentie beschikken van de Nederlandse Kansspelcommissie.

Wat zegt zo’n licentie over jouw bookmaker?

Iedereen vertelt je dat een Europese licentie belangrijk is. Maar wat zegt zo’n licentie nu allemaal? Het belangrijkste doel van de kansspelautoriteiten is om een omgeving te creëren waarin je veilig kunt gokken. Dat betekent dat al je gegevens goed beschermd worden. Dat is ook hard nodig als je nagaat hoeveel kwetsbare informatie er bij de bookmaker aanwezig is. Zo ben je verplicht om je persoonlijke gegevens door te geven. En wat dacht je van je creditcard- of bankrekeningnummer en een kopie van je paspoort? Dit zijn gegevens waarvan je niet wilt dat ze in verkeerde handen vallen.

Een bookmaker met een Europese licentie is verplicht om er alles aan te doen om jouw gegevens te beschermen. Een beveiligde verbinding helpt hierbij al een heel stuk. Je gegevens moeten veilig zijn, maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je de winst daadwerkelijk krijgt uitgekeerd. De licentiegever houdt alles goed in de gaten zodat je zeker weet dat je krijgt waar je recht op hebt. Doordat er voortdurend controle is, blijft de hoge kwaliteit en de betrouwbaarheid bovendien jaar in jaar uit gegarandeerd. Wie de regels overtreedt, krijgt immers een boete en kan de licentie uiteindelijk zelfs kwijtraken.

Bookmakers met een Europese licentie

Alle grote Europese bookmakers beschikken over een officiële licentie van de kansspelautoriteit. Dus of je nu voor Unibet, Betsson, Betfirst, Mr Green of SuperLenny gaat: al deze bookmakers willen hun goede reputatie graag vasthouden en beschikken dus over de juiste licentie. Het wordt lastiger als je een gokbedrijf op het oog hebt waarvan de naam wat minder bekend is. Doe dan altijd onderzoek en controleer goed of de bookmaker de goedkeuring van één van de Europese kansspelautoriteiten. Als je gaat voor een betrouwbaar platform, dan ontdek je pas echt hoe leuk het online gokken is.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.