Bookmakers

Voetbal wedden doe je bij een bookmaker. Via één van de vele bookmakers kan je online een voetbalweddenschap plaatsen. Het is uiteraard wel van belang dat je bij een veilige en betrouwbare bookmaker je geld op voetbalwedstrijden inzet. Kies daarom altijd voor een online bookmaker met een officiële licentie. Deze bookmakers staan dan namelijk onder toezicht van verschillende instanties die toezien en streven naar eerlijk spel en een omgeving waar je veilige kunt online gokken. Naast veiligheid is het ook handig om de diverse bookmakers met elkaar te vergelijken. Iedere bookmaker heeft namelijk z’n eigen kenmerken en voordelen. Kies je voor hoge quoteringen of ga je eerder voor een aantrekkelijke hoge welkomstbonus. Voor ieder zal deze keuze anders zijn. Via onderstaand overzicht vind je een lijst met betrouwbare bookmakers. Je kan rechtstreeks naar de bookmaker gaan of je kiest ervoor eerst onze reviews te lezen waarin de betreffende bookmaker uitgebreid wordt beoordeeld. Op deze manier weet je precies welke bookmaker het beste bij jou past!

De beste bookmakers voor Nederland in één handig overzicht

Bookmaker

Bonus

Betaling

waardering

Ga naar website

De beste bookmakers voor België in één handig overzicht

Bookmaker

Bonus

Betaling

waardering

Ga naar website

Bekijk actuele bonus voor België op de website.

Bekijk actuele bonus voor België op de website.

Bekijk actuele bonus voor België op de website.

Bekijk actuele bonus voor België op de website.

Bekijk actuele bonus voor België op de website.

Bekijk actuele bonus voor België op de website.

Voetbal wedden bij een betrouwbare online bookmaker

Ben je op zoek naar een geschikte en betrouwbare bookmaker? Dat is geen gemakkelijke keuze, want er zijn online tientallen bookmakers te vinden die min of meer hetzelfde bieden; op mogelijkheid om te gokken op voetbal. Tussen al deze bookmakers zitten enkele gevestigde namen die al langer meegaan, maar ook bookmakers die pas net komen kijken en waarvan nog bepaald moet worden of ze betrouwbaar en goed zijn. De vraag is natuurlijk wat ervoor zorgt dat je bookmakers als veilig en betrouwbaar gaat zien. Wat zijn de beste bookmakers en waar kan je op letten om die ene bookmaker te vinden?

Een bookmaker zoeken

Het vinden van online bookmakers is niet lastig. Een simpele zoekterm als ‘gokken op voetbal’ zorgt al voor een lange lijst met potentiële bookmakers, allemaal op zoek om jou als speler binnen te halen. Bookmakers die al langer actief zijn hebben daarbij een voordeel, want hun naamsbekendheid zorgt ervoor dat ze soms direct worden opgezocht en anders wel bovenaan in de zoekmachine komen. Dat wil echter nog niet zeggen dat deze ervaren bookmakers ook daadwerkelijk beter zijn dan de nieuwste bookmakers, die vaak nog aan hun naamsbekendheid moeten werken. Een groot voordeel van het beoordelen van ervaren bookmakers is dat veel mensen je al voor zijn gegaan, je weet dus op welke punten de bookmaker goed en slecht scoort. Waarop letten we bij het beoordelen van een bookmaker?

Licenties

Eén van de manieren om een betrouwbare bookmaker te herkennen is door te kijken naar de licenties die al dan niet aanwezig zijn. Een bookmaker heeft één of meer licenties nodig om haar weddenschappen aan te mogen bieden. Deze licenties zijn binnen Europa vaak ook Europees geregeld. Dat wil zeggen; heb je een licentie vanuit de Engelse Gok Autoriteit, dan mag je hiermee ook je diensten aanbieden buiten de landsgrenzen. Internationale Gok Autoriteiten zijn op hun beurt weer afhankelijk van landelijke wetgeving op kansspelen. Zo is de Wet rondom kansspelen in Nederland nog enigszins conservatief en is het aanbieden van weddenschappen op internet nog niet volledig toegestaan.

Om een licentie te kunnen bemachtigen moeten bookmakers eerst bewezen hebben dat ze een deugdelijk product aanbieden én de rechten van klanten op de juiste manier beschermen. Dit is echter nog maar een fractie van wat er allemaal staat geschreven in dergelijke licenties. Met een licentie laten bookmakers zien op betrouwbare wijze te handelen en zij worden daar door de diverse Gok Autoriteiten ook doorlopend op getoetst. De volgende goklicenties zijn betrouwbaar én zal je vaak gaan tegenkomen:

  • De UK Gambling Commission; één van de grote licentie uitgevers in Europa
  • De Belgische Kansspelcommissie; vooral gericht op Belgische bookmakers
  • De Malta Gaming Authority
  • Ireland Gambling Licence; de zogenaamde Gambling Act uit 2015
  • De Curacao Gaming Control Board
  • De Gibraltar Licensing Authority

Customer Satisfaction

De klanttevredenheid is één van de beste manieren om bookmakers te beoordelen. Zoals eerder genoemd is het gemakkelijk om deze klanttevredenheid te meten aan de hand van reviews, want veel mensen zijn je hierbij al voorgegaan en hoe meer recensies, hoe beter je een beeld kunt schetsen van de kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij nieuwe bookmakers is dit lastiger; nog niet zoveel mensen hebben bij de bookmaker gegokt en daarom zijn er ook weinig ervaringen te delen. Veel zaken waar mensen op terugkomen in reviews zijn ervaringen met uitbetalingen, een adequaat panel voor support en de opties om te kunnen wedden. Wat opvalt binnen de reviews is overigens dat vrijwel geen enkele bookmaker er van af komt met een hoge beoordeling. Hoe komt dat?

Hoewel reviews een effectief middel zijn voor het meten van de betrouwbaarheid van een bookmaker, is het ook een gevaarlijke manier. Met name de grote, internationale bookmakers hebben vaak duizenden spelers die dagelijks inzetten op tal van markten. Het is bijna onmogelijk om al deze klanten tevreden te houden en daarom wordt door bookmakers ook veel geïnvesteerd in support. Misschien dat je zelf al eens bij een bookmaker hebt gespeeld waar je je prima thuis voelde en nooit problemen hebt gehad, maar heb je hierover ook een review geschreven? Waarschijnlijk niet. Reviews bij online bookmakers laten als geen ander een vertekend beeld zien. Mensen die nooit problemen hebben zullen hoogstwaarschijnlijk niet snel een review schrijven, maar mensen die een hele slechte ervaring hebben doen dit wél om andere mensen te waarschuwen. Daarom zal je bij de reviews van bookmakers ook vaak negatieve reacties zien en dan met name op punten als uitbetalingen, support en het aanbod. Desondanks zijn reviews een aardige graadmeter om te kunnen zien wat de beste bookmakers zijn.

Bookmakers support

Een andere manier om de kwaliteit van een bookmaker te meten is door te kijken naar de support die wordt aangeboden. Omdat er bij online bookmakers geld in het spel is, zullen mensen af en toe boos kunnen reageren als een uitbetaling niet wordt gedaan of wanneer een weddenschap niet wordt doorgevoerd. Een adequate support afdeling is dan van groot belang. In sommige gevallen kan deze support het probleem direct oplossen en anders kan customer support nog zorgen voor ‘damage control’. Een beetje goede bookmaker beschikt daarom in ieder geval over de volgende vormen van support:

  • Telefonische support: Het liefst direct en anders met de optie om een terugbelafspraak in te plannen met snelle service
  • Email: Langere vragen kan je het beste stellen via de email. Een bookmaker zou er goed aan doen om de response op deze email snel te laten verlopen, het liefst binnen een uur na verzending
  • Live chat: Voor kortere vragen kan je terecht bij een live chat. Een live chat is in het leven geroepen om snel antwoord te krijgen op vragen, dus hier mag je vanuit gaan
  • Whatsapp: Met name de nieuwe bookmakers maken steeds vaker gebruik van een whatsapp functie. Dit is in principe hetzelfde als live chat, maar in combinatie met de mobiele app van een bookmaker is whatsapp contact ideaal

Het aantal wedmarkten

Als je wilt wedden op voetbal, dan verwacht je natuurlijk dat je jouw wedstrijden gemakkelijk en snel kunt vinden. Hoewel bookmakers hetzelfde product aanbieden kan het per bookmaker verschil maken hoeveel competities er worden aangeboden om op te kunnen gokken én hoeveel wedopties je hebt per wedstrijd. Bookmakers maken daarnaast gebruik van een marge op quoteringen (odds) van een wedstrijd. Een goede bookmaker zal ervoor zorgen dat deze marge zo dicht mogelijk rond de 100% blijft, terwijl in deze situatie een marge van circa 108% als zeer hoog wordt gezien. Je kunt dit terugvinden in de quoteringen die per weddenschap worden aangeboden, want deze zullen vanzelfsprekend hoger zijn. Het aantal competities, weddenschappen en quoteringen hebben dus invloed op de kwaliteit van bookmakers.

Betaalmethoden en uitbetalingen

Een goede bookmaker biedt haar spelers voldoende mogelijkheden om te kunnen betalen. Zo kan je bij veruit de meeste bookmakers betalen met CreditCard, PayPal of met een banktransactie via Trustly. Afhankelijk van de actieve regio kunnen bookmakers daarnaast ook lokale betaalmethoden aanbieden, zoals een directe betaling met bijvoorbeeld de ING bank. Minder bekende, maar wel prettige betaalmethoden om aan te bieden zijn Skrill en Neteller in combinatie met een e-Wallet. Bookmakers doen er daarbij alles aan om uitbetalingen snel te laten verlopen. Heb je geld gewonnen, dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk op je rekening terugzien. Een snelle uitbetaling vindt, afhankelijk van de betaalmethode, doorgaans binnen 24 uur of in ieder geval 48 uur plaats.

Bookmakers met beveiligde omgeving

Waar je speelt met geld wil je een veilige omgeving. In de praktijk leggen we geld ook niet neer op een bankje in het park, we willen dat ons geld veilig wordt bewaard in een kluis. Hetzelfde kan je zeggen over de beveiliging van de website of app van een bookmaker. Je kunt daarom bij een online bookmaker letten op een zogenaamde SSL-versleuteling, waardoor ongewenste partijen geen toegang hebben tot persoonlijke gegevens. Ook zou er bij een bookmaker sprake moeten zijn van een host op de website. Hoewel je betalingen via online bookmakers zo snel mogelijk wilt laten verlopen, is een beveiligde omgeving en extra slot op de deur bij een betaling ook wenselijk. De app van bookmakers is vaak al getest op veiligheid door aanbieders van Android en iOS software.

Bonussen en voorwaarden

Tot slot zijn natuurlijk de bonussen van een bookmaker belangrijk. Bijna alle bookmakers zullen een welkomstbonus aanbieden voor nieuwe spelers. Deze bonus kan erg hoog zijn, maar misschien zijn de voorwaarden nog wel belangrijker. Veel van de belangrijke voorwaarden bij een online bookmaker zijn terug te vinden in de kleine lettertjes. Naast de welkomstbonus maken online casino’s ook vaak gebruik van een groter pakket promoties. Wil je wedden op voetbal bij een goede bookmaker, kijk dan bijvoorbeeld wat deze doet voor loyale spelers en welke promoties rondom evenementen worden aangeboden. De beste bonus is overigens lang niet altijd ook de hoogste bonus. Zorg ervoor dat je bovenstaande elementen meeneemt in je keuze voor een goede bookmaker.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.