Wedden op WK 2018

Ben je er ook al klaar voor; het WK voetbal 2018 in Rusland? Het door de FIFA georganiseerde evenement wordt al voor de 21e keer gehouden en de regerend wereldkampioen is Duitsland. Kunnen zij het onder de immense druk opnieuw waarmaken en de wereldbeker op het Europese continent houden? En wat kunnen we verwachten van gastheer Rusland? De groepen zijn inmiddels ingedeeld en de wedstrijdschema’s bekend. Ook wedden op voetbal is tijdens deze grote evenementen altijd interessant; zijn er nog speciale promoties en wie zijn de kanshebbers volgens de bookmakers? Deze zomer staan tussen de 14 juni en 15 juli niet alleen in het teken van voetbal, maar ook van wedden op het WK voetbal in Rusland.

De Russische speelsteden

In Rusland zijn kosten nog moeite gespaard om het WK voetbal zo goed mogelijk te laten verlopen. Een groot evenement als deze vraagt natuurlijk ook om nieuwe, moderne stadions en steden die zich beschikbaar stellen. In de volgende speelsteden, inclusief stadionnaam en capaciteit, zal in de komende zomer worden afgetrapt:

 • Moskou: Host van de WK finale en speelstad met niet één, maar twee stadions; Luzhniki Stadion (81.000) en Otkritie Arena (45.360)
 • Sint-Petersburg: De tweede stad van Rusland met het Krestovsky Stadion (68.134)
 • Kaliningrad: Kaliningrad is gelegen in het kleine stukje Rusland, ingeklemd tussen Litouwen en Polen aan de Zwarte Zee; Kaliningrad Stadion (35,212)
 • Kazan: Een stuk verder Rusland in vinden we in het zuidwesten Kazan. Hier staat het Kazan Stadion (45.379) met Rubin Kazan als vaste bespeler
 • Samara: Samara is een stad in het zuiden van Rusland. Hier staat de Cosmos Arena (44.918) en de vaste bespeler is FC Krylia Sovetov Samara
 • Saransk: Eveneens in het zuiden van Rusland ligt Saransk. FC Mordovia Saransk speelt na het WK haar thuiswedstrijden in de Mordovia Arena (44.442)
 • Rostov-on-Don: Rostov zal veel Nederlandse voetballiefhebbers nog bekend voorkomen. De stad ligt net rechts van Oekraine en er zal worden gespeeld in de Rostov Arena (45.000); een nieuw stadion
 • Sochi: In Sochi werden in 2014 de Olympische Winterspelen gehouden. In de hypermoderne sportstad staat het Fisht Olympic Stadion (47.659)
 • Nizhny Novgorod: In deze speelstad staat het Nizhny Novgorod Stadion (44,899)
 • Volgograd: Ligt net ten oosten van Kazachstan. Hier staat de Volgograd Arena (45.568). De andere naam van de stad is echter bekender; Stalingrad
 • Yekaterinburg: Toeschouwers moeten voor deze stad een eindje reizen; het is in het uiterste oosten van Rusland gelegen en kent het Central Stadium (35,696). Het stadion is bekend om haar tijdelijke uitbouw met een volledige tribune die buiten de muren van het originele stadion zijn geplaatst. Unieke beelden.

De belangrijkste kanshebbers

Kan je niet langer wachten en wil je nu al gokken op de winnaar van het WK 2018? Dat kan. Bookmakers hebben de eerste voorlopige kanshebbers al voor je op een rij gezet. Het zal je niet verrassen dat Duitsland opnieuw wordt gezien als één van de twee grootste kanshebbers. Die andere kanshebber is Brazilië en beide landen hebben een odd van 5,75 om het WK voetbal te winnen. Vier jaar geleden werd Brazilië in eigen stadion nog vernederd door de Duitsers (1-7). Het team van Brazilië heeft echter een flinke metamorfose doorgemaakt en sterspeler Neymar is er actief.

Andere belangrijke kanshebbers om het WK 2018 in Rusland te winnen zijn: Frankrijk, Spanje, Argentinië, België, Engeland en dan pas Portugal. Het zijn derhalve vooral Europese landen die worden gezien als potentiële wereldkampioen, ondanks het feit dat Brazilië en Argentinie wereldsterren als Neymar en Messi meenemen. Portugal staat met Cristiano Ronaldo pas op plaats 8 als het gaat om de favorietenstatus, ondanks dat dit land in 2016 nog de winnaar van het Europees Kampioenschap werd. De landen waar het minste van wordt verwacht zijn Saudi Arabië, Panama en Zuid-Korea.

Wie plaatsten zich wel en niet; de route naar het WK

Voor het eerst in de historie van het WK voetbal deden alle 209 in aanmerking komende landen voor het WK mee aan de kwalificatieronde. Zimbabwe en Indonesië werden evenwel gediskwalificeerd nog voordat de eerste wedstrijd werd gespeeld en Rusland hoefde vanzelfsprekend niet mee te doen aan de kwalificatie. Zimbabwe werd door de FIFA gediskwalificeerd omdat ze niet in staat waren of niet voldeden aan de eisen om de Braziliaanse oud-bondscoach José Claudinei ‘Valinhos’ Georgini loon uit te betalen. Indonesie, dat onder de leiding stond van de Nederlandse coach Pieter Huistra, werd door de FIFA gestraft omdat de Indonesische Regering zich teveel zou hebben bemoeid met de landelijke voetbalbond PSSI.

Grote landen ontbreken helaas ook op het WK voetbal. Wat te denken van de Europese landen Italië en Nederland. Nederland moest in de eigen poule Frankrijk en Zweden voor zich dulden, terwijl Italië in de ultieme kwalificatieronde niet voorbij Zweden kwam. Beide landen hebben een grote geschiedenis als het gaat om grote toernooien. Maar er zijn meer belangrijke landen niet bij in de komende zomer: Chili, Oostenrijk, Wales, USA, Ierland, Bosnië & Herzegovina, Gabon en China. De volgende landen gaan wél naar het WK

 • AFC (Azië): Iran, Japan, Australië, Saudi Arabië en Zuid-Korea
 • CAF (Afrika): Egypte, Marokko, Nigeria, Tunesië en Senegal
 • CONCACAF (Midden en Noord-Amerika): Mexico, Costa Rica en Panama
 • CONMEBOL (Zuid-Amerika): Argentinië, Brazilië, Colombia, Peru en Uruguay
 • OFC (Oceanië): Geen één team
 • UEFA: België, Kroatië, Spanje, Portugal, Frankrijk, Zweden, Engeland, Duitsland, Polen, Zwitserland, Servië, Rusland (host), IJsland, Denemarken

De WK 2018 poule- en eindfase

Als je wilt inzetten op de poulefase, dan krijg je het druk. Dagelijks zullen er poulewedstrijden worden gespeeld en dat zijn er in totaal 48. De openingswedstrijd zal worden gespeeld op donderdag 14 juni en de dag daarna volgen direct drie wedstrijden. De speeltijden van alle wedstrijden zijn op een prima tijdstip. Op dagen dat er twee wedstrijden worden gespeeld begint de eerste om 16.00 uur en de tweede wedstrijd volgt om 20.00 uur. Op vrijdag 15 juni vinden er drie wedstrijden plaats op de volgende tijdstippen: 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur. Op zaterdag 16 juni zullen er zelfs vier wedstrijden worden gespeeld in twee groepen: 12.00 uur, 15.00 uur, 18.00 uur en 21.00 uur. Genoeg kijk- en gokplezier dus.

De laatste 16 geplaatste teams spelen tussen zaterdag 30 juni en dinsdag 3 juli hun wedstrijden. De kwartfinales vinden plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli. De halve finales worden gespeeld op dinsdag 10 en woensdag 11 juli. Tot slot zal de finale op zondag 15 juli plaatsvinden in Moskou (Luzhniki stadion). De aftrap van die wedstrijd zal zijn om 17.00 uur. Wil je geen moment missen? Dat hoeft ook niet. Bookmakers zullen er alles aan doen om alle wedstrijden van het WK voetbal actief te verslaan, promoties aan te bieden en tevens live streams te verzorgen. Zo kan je tijdens dit grote evenement volop wedden op voetbal en profiteren van interessante extra’s. Het WK voetbal begint op donderdag 14 juni 2018 met de wedstrijd tussen Rusland en Saudi Arabië. Ben jij er al klaar voor?

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.