Voetbalwedden voor beginners

Zie jij jezelf als een voetbalkenner en wil je jouw kennis graag testen? Dan kan je starten met wedden op voetbal. Voor beginners is het wedden op voetbal vaak nog lastig, aangezien je als nieuwkomer nog niet van alle markten thuis bent. Maak je echter geen zorgen, zelfs de echte kenners gaan van tijd tot tijd de mist in als het gaat om voetbalwedden. Het is wel handig om jezelf goed in te lezen voordat je begint met wedden, zodat je weet waar jouw kansen liggen en welke mogelijkheden er zijn om te gokken op voetbal. Daarom hier een handleiding ‘voetbalwedden voor beginners’.

Voordat je gaat wedden op voetbal moet je eerst een account hebben. Online zijn er tientallen potentiële bookmakers waar je dat kunt doen. Deze bookmakers bieden veelal hetzelfde pakket aan voetbalwedstrijden, maar binnen de weddenschappen en quoteringen kan nog wel eens verschil zitten. Ook is de ene bookmaker niet zo betrouwbaar als de andere en kan je diverse bonussen ontvangen; bij de één meer dan bij de andere bookmaker. Het is daarom belangrijk om eerst goed onderzoek te doen naar alle bookmakers die beschikbaar zijn, reviews te lezen en je te verdiepen in het aanbod. Om betrouwbaarheid van een bookmaker te meten kan je bijvoorbeeld letten op eventuele aanwezigheid van licenties, bij de reviews kan je letten op geschiedenis van de bookmaker omtrent uitbetalingen en bij het aanbod kan je letten op het aantal weddenschappen per wedstrijd of quoteringen vergelijken tussen verschillende bookmakers.

Nadat je een moment hebt gepakt om bookmakers met elkaar te vergelijken is het tijd om je eerste account te openen. Het registreren van een account bij bookmakers is gratis; het enige dat je hoeft in te vullen zijn enkele van je persoonlijke gegevens en natuurlijk moet je na de registratie ook geld storten op je account om mee te kunnen spelen. Een bookmaker zorgt er altijd voor dat je meer dan voldoende betaalmethoden hebt; CreditCard, PayPal, een e-Wallet transactie of banktransactie. Een banktransactie die erg lijkt op het bekende iDeal is de Trustly optie, wat op hetzelfde neerkomt maar in een nog beter beveiligde omgeving. Let er overigens op dat je met bepaalde betaalmethoden, zoals Skrill of Neteller, soms geen recht meer hebt op een welkomstbonus bij de desbetreffende bookmaker. Dit kan je vinden in de algemene voorwaarden van de promoties. 

Het is een bekend gegeven, maar toch is het nog even goed om te melden: Speel alleen met geld dat je kunt missen en zorg er dus ook voor dat je voldoende budget hebt. Je gaat niet al je voetbalweddenschappen winnen, dus kan het in de toekomst gebeuren dat je noodgedwongen een nieuwe storting moet doen op je account wanneer je geen budget meer hebt. Zie het verliezen van een weddenschap ook als een investering; als beginner moet je nog veel dingen ontdekken als het gaat om wedden op voetbal. Verliezen is ‘part of the game’, dus kan je het maar beter zien als een investering om de volgende keer wél te winnen. Om te voorkomen dat je teveel geld verliest, zeker in het begin, kan je ook een maximale inzet per week of maand met jezelf afspreken, maar dat is aan jezelf.

Welke voetbalweddenschappen zijn er?

Wedden op voetbal is door de jaren heen steeds groter geworden. Ooit begon het met simpele ‘1X2’ weddenschappen, maar dat is allang niet meer zo. Met de 1 bedoelt men overigens het thuisspelende team, bij 2 het uitspelende team en met X een gelijkspel.  Tegenwoordig kan je per wedstrijd op circa 100 verschillende weddenschappen inzetten en daarom is er ook altijd wel één voor jou te vinden. Je hoeft daarnaast niet alleen pre-match te wedden, maar kunt ook tijdens de wedstrijd nog live wedden op het spelverloop. Het aantal live weddenschappen ligt doorgaans wel iets lager dan de pre-match weddenschappen.

Dit zijn enkele bekende weddenschappen om op in te zetten bij het voetbal:

 • 1 X 2: Inzetten op thuis, gelijkspel of uit
 • Double chance: 1 of X, 2 of X én 1 of 2
 • Aantal doelpunten: Meer of minder dan 1,5 of 3,5
 • Both teams to score ‘Yes’ of ‘No’
 • Draw no bet: Inzetten op 1 of 2, bij een gelijkspel krijg je de inzet terug
 • Half time/Full time
 • Doelpuntenmakers, corners en zelfs ingooien
 • Aantal kaarten of wie de kaart gaat pakken
 • 3-way handicap of Asian lines

De 3-way handicap verdient nog wel wat meer aandacht, want dit is één van de meest interessante weddenschappen voor jou als gokker. Bij een 3-way handicap zet je andermaal in op 1, X of 2. De wedstrijd begint bij de 3-way handicap echter niet met een 0-0 stand, maar bijvoorbeeld met een 0-1 of 0-2 stand. Denk je dat het thuisteam veel beter is en ruim gaat winnen? De quotering van dit team zal dan vaak laag zijn en daarom is 3-way handicap zo ideaal. Wanneer je verwacht dat de wedstrijd door het thuisspelende team met 2 of meer doelpunten verschil gaat worden gewonnen, dan kan je in de 3-way handicap inzetten op 1 en bij het begin van de wedstrijd 0-1. Je quotering is zo een stuk hoger en dus kan je op een simpele weddenschap meer winst pakken.

Belangrijke voetbalwedden termen

Voetbalwedden brengt een aantal termen met zich mee die je zonder twijfel gaat tegenkomen. Veel bookmakers maken gebruik van een Engelstalige website en dus is het goed om je te verdiepen in de bekendste termen:

 • Stake: Het totale bedrag wat je gaat inzetten op je weddenschap
 • Scorecast: Wanneer je inzet op een speler die de eerste goal maakt en je hebt de juiste eindstand voorspeld
 • Over/Under: Wanneer je inzet op meer of minder dan 1,5 goal
 • Double chance: Als je niet zeker weet of team 1 gaat winnen, kies je voor double chance. Je zet dan in op team 1 én X. Je kunt overigens ook Double Chance gebruiken als je verwacht dat er hoe dan ook een winnaar komt
 • Match events: Speciale weddenschappen die per wedstrijd worden aangeboden
 • Odd: De quoteringen per weddenschappen, bijvoorbeeld 1,40 of 3,25

Singles en Accumulators

Twee belangrijke termen waar we het nog niet over hebben gehad zijn de singles en accumulators. Als beginner zal je waarschijnlijk starten met een single bet. Dit betekent dat je inzet op één van beide teams om te winnen of een gelijkspel. De quoteringen van deze singles zijn vaak wat lager en naar verloop van tijd zal je daarom steeds vaker gaan kiezen voor de accumulators. Dit zijn combi-bets, oftewel je zet in op meerdere wedstrijden binnen een zogenaamde ‘coupon’. Om deze coupon goed te hebben moet je alle wedstrijden en weddenschappen goed hebben voorspeld. Het grote voordeel van een accumulator is dat je winstpotentieel exceptioneel hoger ligt, maar het risico is dus dat het bij één van de wedstrijden misgaat; dat zien we helaas maar al te vaak. Zorg er bij de keuze voor accumulators dus voor dat je niet teveel weddenschappen combineert, maar bijvoorbeeld 2 tot maximaal 6. Zo heb je een goede kans om meer geld te winnen met je weddenschap.

Volg het voetbal


Om jezelf een kans te verschaffen geld te winnen met voetbalweddenschappen is het natuurlijk belangrijk om het voetbal ook actief te volgen. Dat kan gelukkig om veel manieren. Bookmakers helpen je allereerst al op weg door de laatste resultaten van teams te laten zien, statistieken in beeld te brengen en zelfs door live streams aan te bieden. Zo kan je tijdens het live wedden op voetbalwedstrijden zelf zien wat het verloop van de wedstrijd is. Niet elke bookmaker heeft echter een live stream en heeft een bookmaker wel een live stream optie, dan doen ze dit alleen bij specifieke wedstrijden. Er staat dan vaak pre-match al een ‘Live’-icoon achter de wedstrijd.

Andere manieren om het voetbal op de voet te volgen is door gebruik te maken van de live score websites. Hier krijg je over het algemeen ook een ruimer aanbod van de statistieken van teams & specifieke spelers, blessures én je kunt de lange termijn vorm in uit- en thuiswedstrijden bekijken. Voetbalwedstrijden uit de grote competities worden daarnaast vaak uitgezonden op de televisie, waardoor je deze live kunt volgen. Wil je tot slot nóg meer weten over het voetbal voordat je gaat inzetten, dan kan je op voetbalwebsites het laatste nieuws rondom clubs waar jij op in wilt zetten volgen. Ben je volledig op de hoogte? Dan verhoog je jouw winstkansen wanneer je gaat gokken.

Meer handige voetbalwedden tips

Je bent nu klaar om te gokken. Je bent bekend de belangrijkste weddenschappen en termen, weet waar je op moet letten bij het zoeken naar een bookmaker én bent volledig op de hoogte van alles omtrent het voetbal. Andere handige tips waar je misschien nog rekening mee kunt houden is het inzetten op bekervoetbal of vriendschappelijke wedstrijden. Veel grote voetbalclubs, vooral uit de grotere competities, kiezen voor een B-elftal in onbelangrijke bekerwedstrijden of tijdens het spelen van oefenwedstrijden. Dit heeft invloed op de uitkomst van de wedstrijd, hoewel deze op papier als zekerheidje kunnen worden gezien. Ben je klaar om veel geld te winnen bij het wedden op voetbal?

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.