Verschillende soorten voetbalweddenschappen

Ben je gek op voetbalweddenschappen? Gelijk heb je, het is namelijk ook iedere keer weer een uitdaging en erg spannend! Maar welke soorten voetbalweddenschappen zijn er allemaal? De weddenschap waar de meeste mensen voor kiezen is een inzet plaatsen op de winnaar van de wedstrijd. Maar je kunt ook de uitslag voorspellen, de stand bij rust gokken, of raden hoeveel doelpunten er in totaal worden gescoord. In dit artikel wordt uitgelegd welke soorten voetbalweddenschappen er zijn en aan de hand daarvan kun jij de keuze maken, bij welke voetbalweddenschappen je je inzet wil plaatsen.

Wedden op de winnaar

Als je gaat kijken naar de meest populaire voetbalweddenschap, dan is het wedden op de winnaar toch wel de meest gekozen optie. Je kiest het winnende team en dan heb je grote kans om te winnen. Het wedden op de winnaar wordt ook wel een head-to-head weddenschap genoemd. Daarbij zijn er dan drie keuzes die je kunt maken. Om te beginnen kun jij de keuze maken dat de thuisclub gaat winnen, er kan ook gekozen worden voor een gelijkspel of je kiest dat de uit club gaat winnen. De reden dat veel mensen hier voor kiezen kan zijn, omdat ze dan een team kiezen waarvan zij horen dat dit team vaak wint. Je gaat er dan vanuit dat het team nu ook kan winnen. Maar er zijn uiteraard meer factoren, die van invloed zijn of het betreffende team wel of niet gaat winnen. Tijdens een wedstrijd kan er dan ook van alles gebeuren, waardoor de winnaar van de wedstrijd zomaar iedereen kan verrassen. Houd er rekening mee dat je altijd tijd besteedt aan de actualiteiten. Een andere spits in het veld kan de winstkansen van een ploeg zomaar doen verkleinen.

Wedden met een handicap

Een andere keuze die je kunt maken bij het voetbalwedden is kiezen voor wedden met een handicap. Ook hierbij heb je drie keuzes, je kunt kiezen voor de thuisclub, maar ook voor de winst van de uit club of het is een gelijkspel. Het verschil is bij deze weddenschap alleen dat de thuisclub of de uit club met een virtuele voorsprong zal beginnen. Meestal is de stand bij deze weddenschappen 1:0 of 0:1. Als de wedstrijd normaal begint met 0-0, dan zal de virtuele wedstrijd nu met 1-0 beginnen voor de thuisclub. Als je dan inzet op deze thuisclub, die voorstaat met 1-0, dan wil dat zeggen dat de andere ploeg eigenlijk met 0-2 moet winnen. Virtueel staat het dan 1-2 en dan verlies je dus de weddenschap. Als het in het echt 1-1 is geworden, dan staat het virtueel dus 2-1 en dan heb je wel gewonnen. De quoteringen verschillen, want de thuisclub heeft in de weddenschap een voorsprong van 1-0.

Asian Handicap, ander dan wedden met handicap

Misschien heb je er wel eens van gehoord bij het voetbalwedden, een Asian Handicap weddenschap. Het werkt eigenlijk precies zoals de gewone handicap, maar er is wel een verschil. Je kunt namelijk niet inzetten op een gelijkspel. Je kiest hierbij dus of voor winst van de thuisclub of je kiest voor de winst van de uit club. Het voordeel daarbij is wel dat de quoteringen weer hoger uit zullen vallen, want de quotering van gelijk spel is komen te vervallen.

De juiste score

Een andere manier van voetbalwedden is inzetten op de juiste score. Misschien wil je een keer een gewaagde weddenschap plaatsen. Als je de juiste score kunt raden, dan kun je je inzet nog meer vermenigvuldigen, nog meer dan bij een weddenschap met een lage quotering. Het wordt ook wel het wedden op de uitslag genoemd voor een correcte score. Bij deze manier van voetbalwedden krijg je ook de kans om een inzet te plaatsen op bijvoorbeeld de einduitslag of de ruststand. Een correcte uitslag voorspellen is niet heel gemakkelijk, maar de quoteringen hierbij zijn wel hoog. Bij het voetbalwedden kun je eigenlijk zeggen dat hoe onwaarschijnlijker de uitslag is, hoe hoger de quotering zal zijn.

Doelpuntenmakers kiezen

Als je graag speelt voor de hoge quoteringen, dan is het goed om te voorspellen wie jij denkt dat de doelpunten maakt. Raad jij het goed wie bij de wedstrijd de doelpunten maakt? Dan kun je veel geld verdienen. Ook kun je inzetten op wie het eerste doelpunt maakt van wedstrijd, of wie het beslissende doelpunt maakt. Spelers die vaker en eenvoudiger scoren hebben vaak een lagere quotering. De quoteringen zijn over het algemeen wel hoog, als de spits die vaak scoort nu ook scoort en jij hebt hier op ingezet, dan kun je ook daar een mooi bedrag voor winnen. Het kan daarom erg rendabel zijn om eens te wedden op de doelpuntenmaker.

Combinatieweddenschap

Er zijn ook combinatieweddenschappen waar je een bedrag op kunt plaatsen, dus voorspel jij het goed? Dan kies je voor meerdere head-to-head weddenschappen. Het wordt met elkaar samengevoegd bij een wedstrookje en daardoor is de quotering ook veel hoger, want deze vermenigvuldigen elkaar. Het is voor de spanning wel eens leuk om hiervoor te kiezen, daarbij is het wel van belang dat je je hebt verdiept in de actualiteiten van de teams en de spelers, die aan de betreffende wedstrijd meedoen.

Soorten voetbalweddenschappen kiezen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten voetbalweddenschappen. De vraag is echter, waar ga jij op inzetten? Wil jij een grote kans om je voorspelling goed te hebben of wil je graag een gokje wagen bij een hogere quotering? Verdiep je hoe dan ook heel goed in de teams die spelen, maar let ook op het verleden van de ploegen. Het geeft je namelijk een beeld van hoe de ploeg het doet. Uiteraard is het geen garantie, maar je kunt hierdoor wel zicht krijgen op wat er kan gebeuren tijdens de wedstrijd. Stem hier je voorspellingen op af en nu maar wachten wat de praktijk uit zal wijzen. Probeer in ieder geval verschillende soorten voetbalweddenschappen om te zien waar jij de beste resultaten mee behaalt.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.