Voetbalwedden bij de Nederlandse TOTO

De Nederlandse wetgeving is streng als het gaat om kansspelen en sportweddenschappen. Online gokken op voetbal wordt gedoogd, maar het is over het algemeen (nog) niet legaal. Er is wel een uitzondering, en dat is de Nederlandse TOTO. Bij deze bookmaker kun je je geld inzetten op de Eredivisie of één van de andere grote competities. En is er even geen voetbalwedstrijd waar je in geïnteresseerd bent? Dan kun je altijd overschakelen naar het tennis, darts, schaatsen, basketbal of één van de andere sporten.

Al meer dan 60 jaar gokken op voetbal

De Nederlandse TOTO bestaat inmiddels al meer dan 60 jaar. In 1956 had de KNVB het idee opgevat om een pool te organiseren onder clubleden. Het doel was om de uitslagen te voorspellen van een speelronde uit de Eredivisie of de Eerste divisie. En dit werd binnen korte tijd een groot succes.

In de beginperiode moest je lid zijn van de bond om mee te kunnen spelen met de TOTO. Maar dat veranderde snel. Er kwamen in het hele land verkooppunten van de TOTO-formulieren en iedere voetballiefhebber kon opeens geld in gaan zetten op de Nederlandse competitie. Sindsdien was de TOTO dé manier om in Nederland te gokken op voetbalwedstrijden. Zo populair als de TOTO ooit was, zo vergeten lijkt het tegenwoordig te zijn. De meeste voetbalgokkers maken liever een account aan bij bijvoorbeeld Mybet, Kroon Casino, Betsson of SuperLenny. Toch is de TOTO voor de kleinere gokker nog steeds een prima alternatief.

Lage minimale inzet, maar ook lage odds

Er is een gouden regel die zegt dat je nooit meer geld in moet zetten dan je wilt of kunt verliezen. Bij de TOTO hoef je ook niet diep in de buidel te tasten om een weddenschap te plaatsen. Inzetten vanaf €1,- worden zelfs al geaccepteerd.

Het maximum dat de TOTO hanteert, ligt op een bedrag van €1.000,-. Maar waarschijnlijk zullen er weinig gokkers zijn die zo’n hoog bedrag inzetten bij de TOTO. De lage odds zijn hier de oorzaak van. Als je de odds van TOTO vergelijkt met die van de internationale bookmakers, kom het Nederlandse gokbedrijf er meestal niet heel positief uit. Wie uit is op een hoog winstbedrag, kan zich dus beter oriënteren op de andere bookmakers. Gok je maar af en toe voor de lol? Dan is de TOTO voor jou misschien wel een goede keuze.

Meer dan de Nederlandse competitie alleen

De TOTO begon als een voetbalpool rondom de Nederlandse Eredivisie en Eerste Divisie. Anno nu is dat natuurlijk lang niet meer genoeg. Daarom kun je tegenwoordig ook wedden op grote kampioenschappen zoals het EK en WK. Ook de voetbalcompetities uit bijvoorbeeld Frankrijk, Engeland, Duitsland, Spanje, Australië en Zuid-Afrika ontbreken niet. Een mooi rijtje, al moeten we wel zeggen dat het aantal competities bij veel andere bookmakers een stuk groter is.

Per wedstrijd heeft de TOTO tot wel 50 verschillende wedopties om uit te kiezen. Draw No Bet, over/under, even/oneven of wedden met een handicap: het kan allemaal. Helaas legt de Nederlandse Kansspelautoriteit wel beperkingen op als het gaat om live betting. Nou ja, beperkingen…live wedden mag volgens de kansspelwet simpelweg niet worden aangeboden. En daarmee legt de TOTO het toch af tegen de andere aanbieders van sportweddenschappen.

Win de jackpot met TOTO 13

Live wedden is vooralsnog dus niet mogelijk bij de Nederlandse TOTO. Om de spelers toch genoeg te bieden, zijn er daarom verschillende varianten van het spel bedacht. En die kunnen zijn zeker interessant zijn.

De bekendste variant op de normale voetbalweddenschappen is TOTO 13. Hiervoor selecteert de organisatie van de voetbaltoto elke week een dertiental wedstrijden. Van al deze wedstrijden moet je voorspellen welk team er wint. Al deze weddenschappen winnen, is natuurlijk een hele uitdaging. Maar daar staat wel iets tegenover: de jackpot. Het bedrag begint bij €10.000,- en loopt steeds verder op als niemand alle wedstrijden goed voorspelt. Wie weet heb je geluk en houd je er zomaar €100.000,- of meer aan over.

Meespelen online of in de winkel

Er zijn meerdere manieren om mee te spelen met de TOTO. Het makkelijkst is om online een weddenschap te plaatsen. Hiervoor moet je eerst een account aanmaken bij de Nederlandseloterij. Want net als bijvoorbeeld de Staatsloterij, de Lotto en Eurojackpot maakt de TOTO deel uit van de Nederlandse Loterij. Nadat de registratie is voltooid, kun je saldo in je account storten. Dit kan via iDEAL of een creditcard. Pas als je voldoende saldo hebt, kun je je eerste weddenschap aangaan bij de Nederlandse TOTO.

Als je maar af en toe meespeelt, heb je misschien geen zin om een heel account aan te maken. Gelukkig zijn er in bijna elke plaats wel één of meerdere winkels te vinden waar je gewoon binnen kunt lopen voor een TOTO formulier. Zo kan iedereen van 18 jaar of ouder op zijn eigen manier meespelen.

TOTO promotieacties

Voor online bookmakers is het heel normaal om allerlei bonussen weg te geven. Dat begint vaak al bij een welkomstbonus. Maar door de strenge voorwaarden die eraan vastzitten, komen veel spelers uiteindelijk toch bedrogen uit. Wat dat betreft is het niet eens zo heel erg dat de TOTO geen welkomstbonus uitdeelt aan nieuwe spelers. Al zijn er wel degelijk interessante acties waar je van kunt profiteren.

Als je je e-mailadres achterlaat op de officiële website van de TOTO dan ontvang je zo nu en dan (individuele) bonusacties. Het gaat vaak om bonusgeld of gratis weddenschappen. Doordat de TOTO sterke banden heeft met de KNVB worden er ook regelmatig kaartjes weggegeven voor wedstrijden van Oranje of duels uit de KNVB Beker.

Ga je voor de TOTO of toch voor een andere bookmaker?

De TOTO is de enige organisator van voetbalweddenschappen waarbij je in Nederland legaal kunt gokken. Maar de plannen voor de legalisering van de online gokmarkt zijn al in een vergevorderd stadium. Als het zover is, zullen waarschijnlijk nog meer gokkers overstappen van de TOTO naar één van de andere bookmakers. En dan zal de TOTO toch iets moeten veranderen. Hogere odds en het aanbieden van live weddenschappen hebben daarbij de hoogste prioriteit. Anders is de kans groot dat ze alleen de spelers overhouden die hun TOTO formulier in de winkels halen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.