Wedden op de Turkse Süper Lig

Wedden op de Turkse voetbalcompetitie

De Turkse nationale competitie staat niet bekend als een van de topcompetities van Europa. Toch kan het voetbalwedden op de immer hartstochtelijke wedstrijden uit dit land aantrekkelijk zijn. Misschien omdat je zelf van Turkse afkomst bent en de clubs goed kent, of misschien omdat je van strijd, spanning en leuk voetbal houdt. In de Nederlandse media krijgen Turkse clubs weinig aandacht. Vaak wordt er alleen over bericht als er Nederlandse spelers of trainers actief zijn, zoals recentelijk Philip Cocu. Het meest opvallende feit door de jaren heen is de dominantie van de drie topclubs uit Istanbul: Galatasary, Besiktas en Fenerbahçe.

Slechts vier landskampioenen sinds 1959

De competitie, die werd opgericht in 1959, omvat net als de Eredivisie 18 teams die spelen voor het nationale kampioenschap. Tot nu toe zijn echter slechts vier verschillende teams erin geslaagd deze te winnen, te weten Galatasaray, Besiktas en Fenerbahçe Istanbul en Trabzonspor. Tegenwoordig spelen bijna altijd de drie clubs uit Istanbul de hoofdrollen in de strijd om het kampioenschap en dit zijn tegelijkertijd de enige clubs die tot nu toe nooit gedegradeerd zijn uit de Süper Lig. Met 17 titels staan aartsrivalen Fenerbahçe en Galatasaray gelijk in het aantal gewonnen nationale titels.

Fenerbahçe is de grootste volksclub

Na Benfica en FC Barcelona heeft Fenerbahçe het op twee na grootste aantal leden wereldwijd. Internationaal was het grootste succes toen het de kwartfinales van de Champions League 2008 bereikte, waarin het team het moest het afleggen tegen Chelsea. De UEFA Cup-overwinning van Galatasaray in 1999 is nog altijd het grootste internationale succes. Het winnen van deze cup heeft een positief effect gehad op het imago van het Turkse voetbal. Besiktas, aan de andere kant, is nooit echt succesvol geweest op het internationale toneel, maar het is wel de oudste van de drie grote clubs. Het in 1903 opgericht.

Nederlandse inbreng aan de Turkse top

Er zijn de afgelopen jaren veel Nederlandse trainers en spelers actief geweest in Turkije. Denk aan de trainers Beenhakker, Hiddink, Advocaat, Rijkaard en recentelijk Cocu. Spelers die door het grote geld van de topclubs in Istanbul werden aangetrokken zijn: Van Hooijdonk, Sneijder, Kuijt, Van Persie, Babel en Lens. Het zijn zelden de grote topspelers die voor Turkije kiezen, maar voor vedetten op leeftijd had men tot voor kort veel geld over. Het Turkse voetbal verkeert momenteel echter in een crisis. Galatasaray is het enige team dat in de Champions League uitkomt. Het nationale team presteert matig in divisie B van de Nations League.

Een groot scala aan wedmarkten

Er zijn veel grote goksites op het internet die weddenschappen aanbieden op de Turkse Süper Lig en de nationale beker Fortis Türkiye Kupasi. Sommige van deze aanbiedingen zijn beschikbaar in zowel het Nederlands/Engels/Duits als het Turks. Net als in andere competities is er een breed scala aan wedopties en markten. Als lange-termijnweddenschappen kunnen landskampioenen en degradanten worden getipt. Bij enkele weddenschappen en combi-weddenschappen kunnen de Turkse wedstrijden worden voorspeld en je kunt ook genieten van het live gokken op individuele prestaties in een wedstrijd. Gokken op topscorers of gele kaarten wordt steeds populairder.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.