Even/oneven of over/under: perfect voor de beginnende gokker

Over/Under Perfect voor de beginnende gokker

Nu het WK op het punt van beginnen staat, wordt er in de hele wereld weer volop gegokt op voetbalwedstrijden. Het aanbod bij de bookmakers is gigantisch. Dit keer gaan we ons verdiepen twee soorten weddenschappen waarbij je in theorie 50% kans hebt om te winnen: even/oneven en over/under.

Ga eens voor een simpele even/oneven weddenschap

Je hoeft je tv maar aan te zetten voor het begin van een belangrijke wedstrijd en je komt vanzelf langs een van de vele voetbalanalisten gezapt. Zij richten zich op vragen als ‘wie gaat er winnen?’ en ‘wat wordt de eindstand?’. Vol overgave vertellen ze dan ook nog eens waarom het ene elftal de meeste kans maakt en welke voetballers essentieel zijn voor het uitvoeren van de winnende strategie. Veel gokkers maken een zelfde soort analyse voordat ze hun geld inzetten op een wedstrijd.

Kijk je graag voetbal maar ben je iets minder fanatiek bezig met het analyseren van de speelstijl en de winkansen? Ook dan kun je gewoon aan het gokken slaan, bijvoorbeeld met een even/oneven weddenschap. Deze voetbalweddenschap is al even simpel als hij klinkt. Het draait er namelijk allemaal om of er een even of oneven aantal doelpunten komt. Dat is lastig te voorspellen waardoor geluk een extra belangrijke factor vormt. Bookmakers zetten de even/oneven weddenschappen overigens op verschillende manieren in. Zo kun je je richten op het totale aantal doelpunten tijdens de hele wedstrijd, tijdens de eerste of tweede helft óf het aantal goals van de uit- of thuisploeg. Zelfs met deze eenvoudige weddenschap kun je dus verrassend veel kanten op.

Je hebt meer invloed bij een over/under weddenschap

Bij een even/oneven weddenschap is het vaak een kwestie van geluk of je wint of niet. Wat dat betreft heb je veel meer invloed op de uitkomst van een over/under weddenschap. Theoretisch gezien heb je ook bij dit wedtype 50% kans om te winnen. Je bepaalt namelijk of het aantal doelpunten, corners, gele kaarten enzovoort hoger of lager uitkomt dan de norm die door de bookmaker wordt gesteld. Bij een over/under 2.5 weddenschap kun je dus aangeven of het totale aantal doelpunten van de wedstrijd boven of onder de 2.5 komt.

Het grote verschil met een even/oneven weddenschap is dat je nu zelf kunt kiezen hoeveel risico je neemt. Je vindt bij de over/under bets vaak een lange lijst met getallen, beginnend bij 0.5 en oplopend naar 5.5, 6.5, 7.5 en soms zelfs meer. Hoe onwaarschijnlijker de uitkomst is, hoe hoger de quoteringen worden. Als je erop gokt dat het totale aantal doelpunten uitkomt boven de 5.5, dan heeft de bookmaker daar vaak veel geld voor over. Speel je op veilig en voorspel je dat er meer dan 0.5 doelpunten komen? In dat geval is de kans groot dat je de weddenschap wint, al hoef je je niet te verheugen op een hoog winstbedrag.

Zowel de even/oneven als de over/under bet is geschikt voor de beginnende gokker. Dus is het WK voor jou het perfecte moment om voor het eerst geld in te zetten bij een bookmaker? Begin dan eens met dit soort weddenschappen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.