Zo bepaal je je inzet met de Kelly strategie

Kelly strategie voetbalwedden

Bankrollmanagement is een belangrijk onderdeel van online gokken. Je laat je niet leiden door je gevoel of door het geldbedrag dat op dat moment toevallig in je spelersaccount staat. In plaats daarvan denk je serieus na over elke inzet met als doel om op de langere termijn zoveel mogelijk winst te maken. Er zijn veel (vooral wiskundige) modellen die je kunt gebruiken voor bankrollmanagement. Eén daarvan is de Kelly strategie.

Ga voor minder risico en meer winst

De Kelly strategie stamt uit de jaren ’50. In die tijd bedacht Amerikaanse wetenschapper John L. Kelly junior de volgende formule: (B*P – Q) / B. De ‘B’ staat in deze formule voor de quotering min 1. De ‘P’ is de kans dat je de weddenschap wint. Tot slot geeft de ‘Q’ aan hoeveel kans er is dat de weddenschap verloren gaat.  

De formule van John L. Kelly vindt al jarenlang navolging in de gokwereld. Met behulp van de Kelly strategie kun je namelijk precies berekenen wat de optimale inzet is voor elke weddenschap. Bovendien wordt er in de formule rekening gehouden met de grootte van je bankroll én met de winkans. Kortom: de Kelly strategie minimaliseert het risico en maximaliseert de winst.

De Kelly strategie in de praktijk

De grote vraag is natuurlijk hoe je de formule (B*P – Q) / B in de praktijk brengt. Het begint met de nodige voorbereiding. De eerste stap is om een wedstrijd uit te zoeken waar je op wilt wedden. Stel je gaat voor het Eredivisie duel tussen Excelsior en FC Emmen, waarbij je verwacht dat de Rotterdammers winnen. De quoteringen voor deze weddenschap staan op 2.24.

Wie de Kelly strategie gebruikt voor zijn voetbalweddenschappen, moet rustig de tijd nemen om een wedstrijd te analyseren. Het is namelijk de bedoeling dat je zo nauwkeurig mogelijk inschat wat de kansen zijn dat je de weddenschap wint en verliest. Na een analyse van de statistieken kom je misschien wel uit op een winkans van 60% en een verlies van 40%. Je hebt nu alle informatie die nodig is voor het afronden van de Kelly strategie. De formule vertelt je het volgende:

B = 1.24 (quoteringen min 1)

P = 0.60 (winkans)

Q = 0.40 (kans op verlies)

(1.24*0.60 – 0.40) / 1.24 = 0,277 

Na het uitvoeren van de berekening weet je dat je 28% van je gokbudget kunt inzetten op deze weddenschap. Nu nog hopen dat je de weddenschap inderdaad wint.

Gestructureerd op jacht naar winst

De Kelly strategie is één van de vele manieren om de hoogte van je inzet te berekenen. Zijn dit soort wiskundige formules eigenlijk nuttig voor online gokkers? En zo ja, welke formule werkt dan het beste? Deze vragen zorgen altijd weer voor veel discussie. Formules bieden namelijk geen garantie dat je op termijn winst maakt. Maar feit is wel dat kansberekening gokkers de houvast geeft die nodig is om gestructureerd te werk te gaan. Het kan dus zeker geen kwaad om je in dit soort strategieën te verdiepen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.