Wie wordt de topscorer van het WK 2018?

Wedden op WK 2018

“Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander.” Dit is een van de vele beroemde ‘wijsheden’ van Johan Cruijff. Hij had natuurlijk wel gelijk. Want om wereldkampioen voetbal te worden, moeten er eerst een aantal ballen het doel in gaan. Om de spelers te eren die tijdens een toernooi veel scoren, wordt aan het einde van elk EK of WK de Gouden Schoen uitgereikt. Tijdens het WK van 2014 viel de eer te beurt aan de Colombiaan James Rodriguez. Hij scoorde maar liefst zes keer. Twee jaar later maakte de Franse spits Antoine Griezmann ook zes doelpunten, en hij werd hiermee topscorer van het EK 2016. Beide spelers zijn op het WK in Rusland te bewonderen. De kans dat Rodriguez wederom topscorer wordt, is volgens de bookmakers klein. Griezmann staat wel hoog in het lijstje met favorieten.

De absolute topfavoriet: Lionel Messi

Wil je geld inzetten op de topscorer van het WK 2018? Dan is Lionel Messi zeker een goede keuze. Hij staat bij de bookmakers bovenaan en mag zich daarmee de echte topfavoriet noemen. De Argentijnse spits is inmiddels de 30 gepasseerd en heeft dus niet zo heel veel kansen meer om wereldkampioen te worden met zijn land. Zijn drang om te winnen is groot, mede omdat Argentinië tijdens het vorige WK de finale verloor. Hij wil revanche en moet dus volop scoren om zijn land naar de titel te leiden. Of een WK-titel erin zit, is nog sterk de vraag. Maar Messi’s topvorm kan hem wel de Gouden Schoen opleveren.

Neymar is een goede tweede

Brazilië is samen met Duitsland dé favoriet voor de wereldtitel. Als Brazilië inderdaad de finale haalt, heeft Neymar dus zeven wedstrijden de tijd om zijn doelsaldo op te krikken. In 2014 was Neymar op voorhand aangewezen als dé ster van het WK. Een rugblessure (die hij opliep na een knietje van de Colombiaan Juan Zuñiga) zorgde er echter voor dat hij het toernooi vroegtijdig moest verlaten en dus ook geen topscorer werd. Neymar bleef steken op vier doelpunten, en dat moet natuurlijk beter kunnen. Zijn prestaties tijdens het afgelopen voetbalseizoen zijn in ieder geval hoopgevend. Neymar kan favoriet Messi zomaar voorbijstreven.

Natuurlijk hebben we ook Cristiano Ronaldo nog

Ronaldo is niet bij iedereen even geliefd, maar voetballen kan hij. De Portugees heeft alle kwaliteiten in huis om tijdens het WK veel te scoren. Hij is snel, sterk en kan ballen prima afmaken. Bovendien behoort Portugal dit keer niet tot de favorieten waardoor Ronaldo misschien wat relaxter in het toernooi staat. Zal deze houding hem de Gouden Schoen opleveren?

Welke kanshebbers zijn er nog meer?

Het is lastig om te voorspellen welke speler de topscorer van het toernooi wordt. Daarom zijn de quoteringen ook zo hoog. Als je inzet op Messi, Neymar of Ronaldo heb je zeker geen garantie dat je wint. Er zijn namelijk nog veel meer kanshebbers. Hoog bij de bookmakers staan onder anderen Antoine Griezmann (Frankrijk), Gabriel Jesus (Brazilië) en Timo Werner (Duitsland). Het wordt dus nog een harde strijd om de titel ‘topscorer van het WK 2018’.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.