Wedden op Braziliaanse wedstrijden

Wedden op voetbal Brazilie

Sinds de komst van het internet heeft zich bij het wedden op voetbalwedstrijden een globalisering voorgedaan. Je wedt net zo makkelijk op Emmen – De Graafschap als op een wedstrijd uit de Aziatische of Zuid-Amerikaanse competitie. Ook de informatie die je nodig hebt om een goede analyse te maken is steeds makkelijker te vinden. Er ontstaat hierdoor een breed scala aan mogelijkheden en je kunt je specialiseren op één competitie, een luxe die de online bookmaker zich niet kan veroorloven. Vaak houdt het dus in dat je een voorsprong kunt bewerkstelligen als je je op een bepaalde competitie richt en je daar zo goed mogelijk over laat informeren.

Hoe te wedden op de Braziliaanse Serie A

Wedden op Braziliaans voetbal kan zeer winstgevend zijn voor diegenen die bereid zijn om hun research te doen. Terwijl de meeste gokkers zich richten op de grote competities van Europa, biedt de weddenschappen uit de Braziliaanse serie A een scala aan markten om af te romen. Er liggen kansen om geld te verdienen met gokken op deze beroemde vermakelijke competitie. De speelschema’s zin soms wat verwarrend maar de strijd is hartverwarmend.

Meer nadruk op provinciale kampioenschappen

Brazilië wordt door velen beschouwd als de natuurlijke thuishaven van het voetbal vanwege hun passie voor de sport. De vijfvoudig wereldkampioen heeft enkele van ’s werelds grootste spelers voortgebracht, waaronder Pele, Garrincha, Romario, Zico, Socrates, Ronaldo en Ronaldinho. Het is interessant om op te merken dat in Brazilië – vanwege de omvang en breedte van het land – provinciale kampioenschappen nog altijd hoog in het vaandel staan bij voetballiefhebbers. Maar naast de provinciale competities is de Campeonato Brasileiro Series A het hoogste voetbalniveau van het land. In vergelijking met andere elite-competities is die van Brazilië relatief laat ontstaan, namelijk in 1959.

Landelijk en regionaal voetbal gemixt

In het Braziliaanse voetbalseizoen lopen twee afzonderlijke onafhankelijke divisies gelijktijdig. Je kunt dus voetbalwedden op twee verschillende divisies. De lokale competities, bekend als de provinciekampioenschappen en de nationale divisie, de Campeonato Brasileiro Serie A of simpelweg de Brasileiro. De divisies van de provincies worden gerund en georganiseerd door het relevante lokale bestuursorgaan in elke regio, terwijl de nationale liga’s (Serie A t/m D) worden bestuurd door de Braziliaanse voetbalbond (CBF). In de liga’s van de provincie nemen teams uit de landelijke teams ook deel, waarbij de divisie meestal wordt verdeeld in meerdere niveaus. Er zijn veel verschillen tussen de divisies door de verschillende aard en grootte van de staten. In Sao Paulo, een van de grootste steden van Zuid-Amerika, zijn bijvoorbeeld 20 teams, terwijl kleinere regio’s zoals Rondonia op een afdeling met acht teams om de titel strijden.

Veel lokale ‘hete’ derbies

Vanwege de regionale concurrentie waarin lokale clubs vaker tegen elkaar uitkomen, wordt aan derbies – of clasicos – meer belang gehecht dan aan landelijke wedstrijden. Twee zwaargewichten van het Braziliaanse voetbal Vasco da Gama en Flamengo met de meest gepassioneerde en vocale fans ter wereld, spelen zowel op regionaal als op landelijk niveau tegen elkaar. Het voordeel van deelname aan een regionaal kampioenschap is dat de winnaar en soms de tweede-prijswinnaar zich kwalificeert voor de Copa do Brasil. Dit is de grootste binnenlandse bekercompetitie van het land. In vergelijking met Europees voetbal, wordt het beschouwd als de FA Cup, Coppa Italia en Copa del Rey. Ben je door deze basisinformatie geïnteresseerd geraakt in het fascinerende Braziliaanse voetbal? Verdiep je er dan wat meer in en waag een gokje.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.