Waarom wedden op de Europa League eigenlijk heel interessant is

Europa League

Deze week is er weer volop aandacht voor Europees voetbal. Veel voetbalfans en -gokkers kijken reikhalzend uit naar de wedstrijden in de Champions League. Wat dat betreft is de Europa League toch het wat minder populaire broertje. Maar vergis je niet! Het is namelijk heel interessant om te wedden op de Europa League. De Europa League is echt zo’n toernooi dat perfect past bij het Nederlandse clubvoetbal. Oké, Ajax heeft het afgelopen seizoen verrassend goed gespeeld in de Champions League, maar over het algemeen hebben Nederlandse clubs niet de kwaliteiten in huis om zich er echt staande te houden. De Europa League biedt toch wat meer kansen om het ver(der) te schoppen. En hoe langer de clubs in zo’n Europees toernooi blijven meedoen, hoe meer interessante wedstrijden er komen om op te wedden. 

Geld en prestige of toch die stijgende kansen?

De Champions League is het toernooi van de Europese topclubs; in de Europa League moeten we het doen met de subtop. Dat betekent dat je namen tegenkomt als RZ Pellets WAC en FK Partizan. Dit zijn clubs die niet bepaald tot de verbeelding spreken. Logisch dus dat je al snel naar de Champions League kijkt als je geld wilt inzetten op Europees voetbal. Geld is trouwens een belangrijke reden waarom ook de clubs zelf een plekje in het hoofdtoernooi van de Champions League ambiëren. De totale prijzenpot is met een kleine 2 miljard euro ongeveer vier keer zo hoog als bij de Europa League. En in de Europa League zijn er ook nog eens veel meer clubs om het geld onder te verdelen.

Geld is natuurlijk niet de enige motivatie. De Champions League staat een stuk hoger in aanzien dan de Europa League, al is het de vraag hoe realistisch het is dat clubs als PSV, Feyenoord en AZ het momenteel ver zouden schoppen op het hoogste podium van het Europees voetbal. Met wat minder grote clubs als tegenstander, stijgen de kansen. Voor met name de jongere spelers is het bovendien essentieel om internationale ervaring op te doen. De Europa League kan dus zomaar een belangrijke plek zijn waar talent echt tot bloei komt. Dit minder populaire broertje van de Champions League is dus helemaal zo slecht nog niet.

Wat kun je deze week verwachten?

Donderdag is Europa League-avond. PSV, AZ en Feyenoord staan allemaal klaar voor de derde wedstrijd in de groepsfase. En kansen zijn er. PSV moet absoluut kunnen winnen van LASK Linz. Met quoteringen rond de 1.65 voor PSV en 4.50 à 5.00 voor LASK lijkt er weinig aan de hand voor de Eindhovenaren. Ook AZ heeft op papier een prima avond voor de boek. Tegenstander Astana moet het doen met quoteringen die ver boven de 7.00 of zelfs 8.00 liggen, terwijl een overwinning voor AZ een waarde heeft van 1.35. Feyenoord is de enige Nederlandse club die volgens de bookmakers lastig gaat krijgen. Young Boys heeft het thuisvoordeel en dat is terug te zien in de quoteringen. Een overwinning voor de Zwitsers levert quoteringen op die net onder de 2.00 liggen. Het je toch het volste vertrouwen in de kwaliteiten van Feyenoord? Bij een overwinning wordt elke ingezette euro ongeveer 3,5 keer zoveel waard.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.