Voorspel jij de correcte eindscore?

Gokken op correcte score

Bookmakers bieden veel verschillende weddenschappen aan. Maar waarom ga je niet eens terug naar de basis? Als je tijdens het EK een voetbalpoule aanmaakt op het werk of de sportvereniging, draait het maar om één vraag: welke score staat er aan het einde van de wedstrijd op het bord? Ook bij de bookmaker kun je je op deze vraag gaan richten. Je kiest dan voor de zogenaamde correcte score weddenschap. 

De correcte score zorgt voor hoge quoteringen en extra spanning

In het voetbal is het aantal doelpunten ondergeschikt. Wie de wedstrijd wint, gaat met drie punten naar huis óf weet door te dringen tot de volgende ronde van een groot toernooi. Het maakt daarbij niet uit of het 1-0, 3-1 of misschien zelfs 4-0 wordt. Als er veel goals vallen, zegt dat hooguit dat iets over de vorm waarin het team verkeert. En oké….op de fans maakt een doelpuntenfestijn behoorlijk veel indruk. Een beetje voetbalfan herinnert zich nog wel 5-1 overwinning van Nederland op Spanje tijdens het WK van 2014.

Het voorspellen van de correcte score is een stuk lastiger dan wanneer je alleen de winnaar op je wedbriefje invult. Bij een 1×2 weddenschap heb je theoretisch gezien 33% kans om te winnen. Bij het voorspellen van de eindscore ligt dat percentage aanzienlijk lager. Ten eerste moet je inschatten wie de wedstrijd wint, en ten tweede moet je ook nog weten hoe vaak elk team gaat scoren. Een correcte score weddenschap maakt een wedstrijd tot het eind spannend. Met een 2-0 voorsprong in de 85e minuut mag je er wel van uitgaan dat de thuisploeg gaat winnen. Toch kan er in die slotminuten nog een harde strijd plaatsvinden waardoor een extra doelpunt (voor de thuis- óf de uitploeg) in de lucht hangt. Als je 2-0, 3-0 of 2-1 op je wedbriefje hebt ingevuld, zit dus tot het einde van de wedstrijd op het puntje van je stoel. Omdat één doelpunt al het verschil tussen winst en verlies maakt, liggen de quoteringen aanzienlijk hoger dan bij een 1×2 weddenschap. Het loont zich dus echt om wat meer risico te nemen. 

Duik eens in de statistieken

Bij het voorspellen van de correcte score kun je je natuurlijk richten op de hele wedstrijd. Heb je geen zin om de 90 minuten uit te zitten? Kies dan voor de correcte score na de eerste helft. Ga je toch voor de volledige wedstrijd, dan hoef je niet te wachten tot een eventuele verlenging is afgelopen. Alleen de reguliere speeltijd (90 minuten plus blessuretijd) telt mee voor de weddenschap. Vind je het lastig om de juiste eindstand van een wedstrijd te voorspellen? Duik dan eens in de statistieken en kijk welke uitslagen in de competitie het meest voorkomen. De cijfers uit de Eredivisie laten zien dat tussen seizoen 2000/2001 en 2017/2018 1-0 of 0-1 stand het meest voorkwam (722 keer). Dat zegt lang niet alles, want ook 2-0/0-2 en 2-1/1-2 verschenen de afgelopen seizoenen al honderden keren op het scorebord (675 en 714 keer). Andere uitslagen komen een stuk minder vaak voor. Wed je graag op gelijkspel, dan is 1-1 de veiligste keuze. De afgelopen seizoen verscheen deze eindstand maar liefst 580 keer op het scorebord.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.