Verklein het risico met Draw No Bet of Double Chance

Draw no Bet

In de wereld van het voetbalgokken zijn er een aantal weddenschappen die erg op elkaar lijken. Zo op het eerste oog tenminste. Double Chance en Draw No Bet weddenschappen hebben beide een verkleinde kans dat je verlies leidt. Van de drie opties die er zijn (winst team A, winst team B of gelijkspel) is namelijk er maar één waarbij je de inzet echt kwijt bent. Toch is het verstandig om je goed in de verschillen tussen beide weddenschappen te verdiepen. Want ga je voor het minste risico of liever voor de hogere quoteringen? 

Draw No Bet versus Double Chance

De Draw No Bet en Double Chance weddenschappen behoren tot de populairste in de gokmarkt. Bij Double Chance hebt je, zoals de naam al zegt, een dubbele kans om de weddenschap te winnen. Bij de meeste bookmakers heb je drie mogelijkheden: 1X (thuisploeg en gelijkspel), 2X (uitploeg en gelijkspel) en 12 (de thuisploeg of de uitploeg wint). Deze weddenschap is bijvoorbeeld ideaal als je denkt dat de uitclub beter is, maar dat er door het thuisvoordeel toch een grote kans is dat het gelijkspel wordt. Met de Double Chance 2X weddenschap win je als de wedstrijd uiteindelijk in 0-1 of 1-2 eindigt. Ook als het gelijkspel wordt, maak je gewoon winst.

Het systeem bij de Draw No Bet weddenschap werkt net iets anders. Je gokt óf op winst voor de thuisploeg óf op winst voor de uitploeg. Is het na 90 minuten voetbal gelijkspel? Dan krijg je je inzet weer terug. Hoewel je op dat moment geen winst maakt, is er dus niets verloren. Je kunt gewoon een nieuwe weddenschap aangaan met het geld dat je terug hebt gekregen. 

Hoe zit het met de quoteringen?

Wie zich in de Double Chance en Draw No Bet weddenschappen verdiept, merkt al snel dat er verschillen zijn in de quoteringen. Draw No Bet levert meer op dan een Double Chance weddenschap omdat je toch wat meer risico neemt. En die verschillen kunnen flink oplopen. Voor de Champions League finale tussen Real Madrid en Liverpool heeft Betsson de volgende quoteringen voor een Double Chance weddenschap: (1X) 1.32, (2X) 1.64 en (12) 1.24. Ga je in plaats daarvan voor een Draw No Bet? Dan staan de quoteringen bij winst voor Real op 1.62 en bij winst voor Liverpool op 2.31. Als je een sterke voorkeur voor één van de clubs hebt, is een Draw No Bet simpelweg een betere optie. Houd er wel rekening mee dat de quoteringen nooit kunnen tippen aan een reguliere 1X2 weddenschap. Daarbij heb je theoretisch gezien 66% kans dat de weddenschap verloren gaat, terwijl dat bij Draw No Bet en Double Chance 33% is. En bookmakers belonen een hoger risico nu eenmaal met hogere quoteringen. Maar voor wie graag enigszins op veilig speelt, is een Draw No Bet of Double Chance weddenschap zeker een goede keuze.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.