ROI (Return of Investment) bij voetbalwedden

Als je bij voetbalwedden een mooi bedrag hebt gewonnen, dan zal dat je wel even bij blijven. Maar ook wanneer je hebt verloren, is dat een moment dat je niet snel zult vergeten. Maar geeft dit aan hoe succesvol je bent geweest de laatste periode? Een keer winnen of verliezen is natuurlijk geen duidelijk beeld over de hele periode. Kies er daarom ook voor om meer te weten te komen over Return of Investment en leer berekenen hoe succesvol je echt bent geweest.

Wat is ROI?

ROI is de afkorting voor Return of Investment. Deze term kom je tegen bij voetbalwedden. Het gaat hier over een percentage dat aangeeft of een speler winstgevend is. Bij het voetbalwedden geldt dat wanneer een speler een ROI heeft boven de 100%, dat hij dan winstgevend is. Als de ROI bijvoorbeeld 103% is, dan wil dat zeggen dat voor iedere euro die je gaat investeren, dat je dan een €1,03 terug zult krijgen. In totaal is het dus een winst van 3%. Bij een ROI van 107% geldt dus dat je voor iedere euro die je investeert €1,07 terug zult krijgen, een winst van in totaal 7% dus. Eenvoudig te berekenen en goed om te weten als je gaat voetbalwedden.

ROI betrouwbaarheid

Veel mensen die wel eens een gokje wagen en kiezen voor voetbalwedden, willen graag weten of dat ROI betrouwbaar is of niet. Een ROI is eigenlijk pas betrouwbaar als het wordt berekend over meer dan 200 weddenschappen. Hoe meer weddenschappen er af zijn gesloten, hoe meer betrouwbaar de ROI is. Er moet meer naar de lange termijn gekeken worden, dan worden namelijk geluk en pech hebben wat meer gelijk getrokken. Op de korte termijn kunnen hier geen uitspraken over worden gedaan. ROI kan dus ook onbetrouwbaar zijn en dan wordt het berekend over een laag aantal weddenschappen. ROI is betrouwbaar als het gaat over een groot aantal weddenschappen, zoals bij voetbal.

ROI berekenen

Om er achter te komen hoe Return of Investment berekend kan worden, leggen we het graag aan je uit met een voorbeeld. Wanneer dat er de laatste maand 230 weddenschappen zijn geplaatst, met een inzet van €2,00 dan is er dus sprake van een totale inzet van €460,00. Als de weddenschappen door de bookmaker zijn verwerkt, dan is er sprake van een bankroll van €520,00. Daarbij is de winst €60, want €520,00 – €460,00= €60,00. Aan de hand van een formule kun je altijd Return of Investment berekenen. De formule is: (Totale Bankroll * 100) / Totale Investering. Bij het voorbeeld is er een bedrag geïnvesteerd van €460,00. Er waren namelijk 230 weddenschappen geplaatst met ieder een inzet van €2,00 wat een totaal maakt van €460,00. Het is zo dat de weddenschappen niet allemaal op hetzelfde moment plaats hebben gevonden, dat hoeft ook niet. Het zou ook over een totale periode kunnen gaan, van bijvoorbeeld drie maanden of zes maanden. De totale bankroll is zoals aangegeven €520. Als je dan de ROI wil berekenen, dan ziet dat er zo uit: (520 * 100) / 460 = 113,04. De Return of Investment is daarbij dus 113,04%. Je krijgt daarbij dus voor iedere euro die je in hebt gezet een bedrag van €1,13 uitgekeerd. Het gaat dus over een totale winst van maar liefst 13%. Bij voetbalwedden zou dat heel knap zijn, want als je een ROI behaalt tussen de 5% en de 10% die is berekend over duizenden weddenschappen, dan is dat al zeldzaam te noemen.

Weddenschap winst berekenen met Return of Investment

Wanneer eenmaal de Return of Investment bekend is, kun je zelf ook de winst berekenen aan de hand van je eigen investering en Return of Investment. Dit kan gedaan worden met een andere formule, namelijk: ((ROI * Totale Investering) / 100) – Totale Investering. Als we dan het voorbeeld van hierboven nemen, dan was de investering €460,00 en de ROI was 113,04%. De formule kan aan de hand van deze gegevens dus in worden gevuld en dat komt er dan zo uit te zien: ((113,04 * 460) / 100) – 460. Als dit berekend wordt, kom je uit op een totaal van €59,98. Dit is een verschil met de berekening van hierboven, er wordt namelijk gekozen voor het afronden op twee decimalen bij een Return of Investment.

Voetbalwedden successen meten met ROI

Als je je Return of Investment kunt berekenen, kan er door jou nog beter worden gekeken naar het voetbalwedden. Als je alles goed bij blijft houden, dan kun je zelf goed berekenen hoe succesvol je bent. Je kunt aan de hand van alle gegevens en berekeningen ook aan andere mensen laten zien hoe het voetbalwedden gaat. Voordat anderen beginnen, willen ze eerst weten hoe succesvol het kan zijn, dankzij Return of Investment kun je dit aan hen tonen.

Is Return of Investment berekenen nuttig met voetbalwedden?

Door te kijken naar het Return of Investment percentage kun je zien of je wel of niet goed bezig bent bij het voetbalwedden. Dit is wel fijn om te weten uiteraard, maar is het echt voor iedereen bruikbare en zinvolle informatie? Wanneer je pas net bent begonnen met voetbalwedden verandert jouw Return of Investment continu, dus je kunt er nog niet echt conclusies uittrekken. Als je een wedstrijd hebt gewonnen of verloren, dan geeft dat direct een heel andere waarde. Je hebt pas echt een betrouwbare ROI als je meerdere wedstrijden hebt gespeeld. Kom je er na verloop van tijd achter dat je veel hebt gedaan met voetbalwedden, maar is je Return of Investment negatief? Dan zou je er eens naar kunnen kijken of je jouw strategie aan kunt passen. Iedereen kiest namelijk een methode die hem of haar aanspreekt, maar deze kun je na verloop van tijd altijd bijstellen. Neem bij voetbalwedden de tijd om jouw Return of Investment te berekenen en te kijken of jouw strategie passend en succesvol genoeg is om ermee door te gaan. Of is het wellicht tijd om voor een andere strategie te kiezen?

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.