Pas bankroll-management toe bij voetbalwedden

Bankroll-management bij voetbalwedden

Er zijn twee dingen die elke professionele speler bij wedden op voetbal voor elkaar moet hebben om te slagen. Het eerste is het vermogen om waarde te vinden in wedstrijden op de wedmarkt. Het tweede is in staat zijn om je saldo op de juiste manier te hanteren en de verhouding in te schatten van risico versus beloning met je voetbalweddenschap. Dit laatste heeft betrekking op bankroll-beheer of geldbeheer. Dit zou je in het Nederlands kapitaalbeheer kunnen noemen.

Het belang van het beheren van je bankroll

Het maakt niet uit hoe goed je bent in het zien van de waarde in een weddenschap of om foute inschattingen bij het gokbedrijf te vinden als u niet in staat bent om de hoeveelheid kapitaal die u per spel inzet weet te managen. Er zijn veel voetbalexperts die kansen in odds kunnen vinden, maar die hun speelkapitaal niet aanwenden op basis van een risico-minimaliserende strategie. Een voorbeeld van bankrollbeheer kan zijn dat je nooit voor meer dan 2% van je totale account-saldo speelt. Vermindert je inzet, dan vermindert je uiteindelijke winst. Maar het vergroten van de inzet verhoogt de risico’s. Daarom spreek je met jezelf af dat je nooit voor meer dan 2% van je saldo speelt. Wat er ook gebeurt!

Verschillende strategieën

Er zijn veel verschillende strategieën en theorieën over bankroll-beheer die beweren een winnend concept te zijn. Velen komen rechtstreeks van de financiële markt of de casinomarkt. Sommige zijn winstgevender dan andere en de meningen erover verschillen permanent.

  • het Martingale-systeem
  • het Fibonaccis-systeem
  • het Kelly-criterium
  • het eenhedenstelsel

Dit zijn slechts enkele bekende strategieën die worden gebruikt bij gokken. Het belangrijkste aan het gebruik van een strategie is er een vinden die bij u past. Verschillende strategieën zijn geschikt voor verschillende spelers, afhankelijk van de soorten sporten die je speelt en de hoeveelheid risico je als speler neemt. De perfecte strategie bestaat niet, maar je doet er goed aan een strategie te vinden die voor jou werkt, afhankelijk van wat je doel en ambitie is met het wedden.

Vind uit wat voor jouw ideale strategie is

Een belangrijk onderdeel van bankroll-beheer bestaat uit het bijhouden van statistieken. Hiermee kun je op de lange termijn volgen hoe je je kapitaal beheert. Het geeft je ook de mogelijkheid om precies te zien welke soort wedstrijden je wint en welke je moeilijk vindt. Misschien is over/onder de markt met het winnende concept voor jou. Dan is het goed om ervan op de hoogte te zijn en je focus te richten op het gokken op en analyseren van deze vorm. Hoe je ervoor kiest om je weddenschappen bij te houden, is minder belangrijk. Er zijn veel programma’s op het internet die het heel eenvoudig maken om je spel precies te boeken. Maar je kunt het net zo goed doen met Excel of met papier en potlood. Het belangrijkste is dat het systeem dat je kiest je in staat zal stellen om je ontwikkeling bij het gokken te volgen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.