Nog even en je kunt weer gokken op transfers

Gokken op Transfers

Nog een paar weken en dan opent de transfermarkt weer. In het Europese voetbal gaan we ongetwijfeld weer een aantal transfers zien waarmee tientallen miljoenen gepaard gaan. Het record staat tot nu toe op 222 miljoen euro, een bedrag dat Paris Saint-Germain vorig jaar betaalde om Neymar over te laten komen van FC Barcelona. Of dat recordbedrag deze zomer geëvenaard gaat worden, is nog maar de vraag. Het is wel zeker dat er interessante transfers aan zitten te komen, zowel in binnen- als buitenland. En wat doet een echte gokker in een periode dat er zoveel veranderingen in het voetbal komen? Gokken op de vele transfers natuurlijk.

Wedden op transfers

De transferperiode biedt nieuwe kansen voor spelers en clubs. Voetballers die misschien amper minuten maken bij hun huidige team, kunnen vaak niet wachten tot ze ergens anders een kans krijgen. Andere spelers hopen juist dat er een deal komt met één van de grotere Europese topclubs zodat ze eindelijk voor Real Madrid, Bayern München of Inter Milan uit mogen komen. Ook voor de clubs zelf biedt de transferperiode veel mogelijkheden.

Zodra de transfermarkt in zicht komt beginnen de speculaties. Wie heeft zich zo goed in de kijker gespeeld dat er weleens interesse kan zijn van enkele topclubs? En niet onbelangrijk: van wie loopt het contract bijna af en is vrij om van club te wisselen? Gokken op transfers is heel anders dan een reguliere voetbalweddenschap. Je moet bovenop het nieuws zitten en weten welke spelers ontevreden zijn en welke clubs genoeg geld hebben om te kopen. Bij bookmaker Betfirst kun je bijvoorbeeld voorspellen of Cristiano Ronaldo bij Real blijft of dat hij toch naar Paris Saint-Germain, Manchester City, Manchester United of Chelsea gaat. Het is dus niet alleen de vraag óf hij vertrekt, maar ook waar hij dan naartoe gaat. Het wedden op transfers is vrij risicovol omdat er veel mis kan gaan tot het moment dat de contracten echt getekend zijn. Het grote voordeel is dat dit wel weer hoge quoteringen oplevert.

Komt er een vervroegde sluiting van de transferdeadline?

Elke zomer en winter hebben is er weer de spanning van een nieuwe transferperiode. De FIFA heeft bepaald dat de markt in de zomermaanden maximaal 12 weken open mag zijn. In de winter hebben clubs slechts 4 weken de tijd om nieuwe spelers binnen te halen. Elk land is in principe vrij om zelf te bepalen wanneer de transferperiode begint en sluit. Toch houden de meeste Europese voetballanden de sluitingsdatums aan van 31 januari en 31 augustus.

De datum van 31 augustus leidt steeds meer tot de nodige discussie. Dit simpelweg omdat meeste Europese competities half augustus al starten. De Engelse bond daarom besloten om met ingang van dit jaar de sluitingsdatum te vervroegen naar 9 augustus. Dit is kort voor de eerste wedstrijden in de Premier League. Op deze manier wil de bond eventuele competitievervalsing tegengaan. De Italianen hebben dezelfde visie; de transfermarkt van de Serie A gaat dit jaar voor het eerst op 18 augustus op slot. In Nederland woedt de discussie ook. De profvoetballers zien niets in een vervroegde transferdeadline. Zij willen graag hun vrijheid behouden. Maar uiteindelijk is het aan de KNVB om te beslissen wat er in Nederland gaat gebeuren.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.