Handig voor je analyse: Total Shots Ratio

Total Shots Ratio

Bij elke voetbalweddenschap duik je even kort in de statistieken. Het is vervolgens aan jou om te bepalen hoe je deze statistieken analyseert. Een handig hulpmiddel voor je analyse is bijvoorbeeld de Total Shots Ratio (TSR). Aan dit getal kun je precies aflezen wat de verhouding is tussen het aantal doelschoten vóór en het aantal doelschoten tégen. Een hoge TSR vertelt je dat een team vaak de dominante factor is op het veld. En dat kan zomaar bepalend zijn voor de wedstrijd. De Total Shots Ratio begint langzamerhand door te dringen tot de wereld van het voetbalgokken. Is het berekenen van de TSR ook handig voor jouw analyses? Het is in ieder geval het proberen waard!

Welk team is de dominante factor?

Veel mensen gaan op zoek naar enige vorm van houvast wanneer ze willen wedden op een voetbalwedstrijd. Wiskundige formules geven die houvast. Hoewel zo’n formule natuurlijk geen garantie geeft op succes, helpt het je wel om beslissingen te nemen. In die lijn moeten we ook de Total Shots Ratio zien. Je kunt de TSR berekenen op basis van de volgende formule:

TSR = aantal schoten voor / (aantal schoten voor + aantal schoten tegen)

Stel je richt je op de Premier League wedstrijd tussen Arsenal en Newcastle. Uit de gegevens die je van het seizoen hebt, blijkt dat Arsenal 375 keer richting doel wist te schieten en dat er 280 schoten tegen kwamen. De TSR komt dan uit op (375 / (375 + 280)) = 0.57. Als diezelfde formule aangeeft dat Newcastle een ratio heeft van 0.43, dan weet je dat Arsenal tijdens de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk gaat domineren.

Hoe meer informatie, hoe beter de TSR

Bij de TSR draait het om doelschoten, niet om daadwerkelijke goals. Hierdoor kunnen er soms verrassende uitslagen ontstaan. Uit je analyse kan bijvoorbeeld blijken dat de nummer 6 van de competitie een hogere ratio heeft dan de nummer 4. Bij een onderling duel kun je er dan voor kiezen om de Total Shots Ratio te volgen in plaats van de ranking. Want een team dat blijkbaar veel richting het doel gaat, kan zomaar scoren.

De Total Shots Ratio is gebaseerd op harde feiten. Toch moet je cijfers wel kritisch blijven bekijken. Het grootste nadeel van de TSR is namelijk dat elk doelschot meetelt. De kwaliteit ervan is van geen enkele invloed. Een bal die nog maar net door een aangesnelde verdediger van de lijn wordt gehaald, heeft dus evenveel invloed op de TSR als een afstandsschot die zo in de handen van de keeper valt. Daarom is het ook zo belangrijk dat je zoveel mogelijk data verzameld. Na slechts één wedstrijd valt er maar weinig concreets af te leiden uit de TSR. Maar als je eenmaal genoeg informatie hebt om een betrouwbare berekening te kunnen maken, dan is de ratio zeker een handige toevoeging voor je analyses. Wie weet kom je wel tot nieuwe inzichten waardoor je opeens kansen zien bij die ene mooie weddenschap met hoge quoteringen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.