Gokken op voetbal wordt eindelijk legaal

Gokken op voetbal legaal

De route was lang, maar nu lijkt het einde dan toch in zicht. Deze week stemde de Eerste Kamer namelijk in met een wijziging van de Wet op de Kansspelen. En dat betekent dat online gokken op voetbal eindelijk legaal wordt. De vernieuwde wet maakt de weg vrij voor veel bookmakers. Want zodra ze die felbegeerde vergunning binnen hebben, kunnen ze zich gaan richten op de Nederlandse gokmarkt. Al duurt het nog wel even voordat alles écht rond is.

Van gedoogbeleid naar legalisering van de gokmarkt

Online wedden is in Nederland lange tijd gedoogd. De Wet op de Kansspelen bood niet de juiste richtlijnen voor deze vorm van gokken, maar de overheid wilde het ook niet verbieden. Toch was het voor iedereen duidelijk dat deze situatie op termijn onhoudbaar was.

De legalisering van online gokken is uiteindelijk jarenlang een punt van discussie geweest. De Tweede Kamer ging in de zomer van 2016 akkoord, maar het oordeel van de Eerste Kamer liet daarna nog op zich wachten. In de tussentijd werden goksites zonder Nederlandse vergunning strenger aangepakt. De Nederlandstalige websites moesten verdwijnen en ook het aanbieden de populaire betaalmethode iDEAL werd problematisch. Bookmakers zonder de juiste licentie mochten zich simpelweg niet meer actief op de Nederlandse gokmarkt richten. Nu de Eerste Kamer akkoord is, kunnen zowel de bookmakers als de Nederlandse gokkers zich gaan opmaken voor de toekomst.

Komt er eindelijk concurrentie voor Toto en Runnerz?

Voetbalweddenschappen plaats je natuurlijk het liefst bij een legale bookmaker. Grote bookmakers hebben vaak een licentie van de Malta Gaming Authority (MGA), maar dat is niet genoeg om in Nederland actief te mogen zijn. Voor de Nederlandse gokmarkt is er een vergunning nodig van de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Het aanbod in Nederland is tot nu toe behoorlijk beperkt. Zo is Toto de enige bookmaker waar je legaal mag wedden op voetbal, tennis, basketbal en andere populaire sporten. Ben je fan van paardenrennen, dan kun je terecht bij Runnerz. Met deze twee namen houdt het meteen op qua legale bookmakers. Maar dat gaat nu dus veranderen. Hopelijk beschikken populaire bookmakers zoals Betsson, Mr Green en Kroon Casino over een tijdje ook over de juiste vergunningen.

Het is nog even wachten op de vergunningen

Online gokken wordt elk jaar populairder. Er zijn inmiddels meer dan 1,8 miljoen Nederlanders die graag via internet een gokje wagen, en dat aantal stijgt alleen maar. Je bent dus zeker niet de enige die elk weekend klaarzit om te kijken of zijn voorspellingen voor de Eredivisie of Premier League uitkomen.  

Nu de wijziging er eindelijk door is, is het tijd om duidelijke regels op te stellen voor gokwebsites. Aan de hand van die regels kan de Nederlandse Kansspelcommissie nieuwe vergunningen gaan verlenen. Dat proces heeft nog wat tijd nodig, dus waarschijnlijk worden de eerste vergunningen pas in 2020 vergeven. Maar de instemming van de Eerste Kamer is toch alvast een belangrijke stap voorwaarts.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2017 – 2021 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.