Een seizoen lang wedden op de serie A

Wedden op Serie A

Wie het heeft over Europees topvoetbal kan nog steeds niet om Italië heen. Het is waar dat de Zuid-Europeanen het WK in Rusland hebben gemist, maar de clubteams uit Turijn, Milaan, Rome en Napels behoren nog steeds tot de Europese elite. De serie A is misschien niet zo sterk als tien jaar geleden, maar statistisch gezien is een daling in het niveau nauwelijks waarneembaar. In dit artikel vatten we de wedkansen bij het wedden op voetbal in de Italiaanse Serie A samen. Laten we beginnen met één punt: gokken op de Italiaanse competitie is niet alleen veelzijdig, maar ook uiterst winstgevend.

In de voetsporen van Guiseppe Meazza

Het eerste Italiaanse voetbalkampioenschap werd gespeeld in 1929/30. Topscorer in die tijd was een zekere Giuseppe Meazza, die vandaag nog steeds een heldenstatus heeft. Tegenwoordig is hij bekend als naamgever van het stadion waar de AC Milan en Inter Milan hun thuiswedstrijden spelen. De toptijden van de teams uit de serie A liggen aan het einde van het vorige millennium. In die tijd domineerden Italiaanse clubs de Europese voetbalwereld. Talloze sterren stonden onder contract in de Italiaanse voetbalcompetitie. Denk alleen al aan Diego Maradona, Lothar Matthaus, Ruud Gullit of Marco van Basten. Momenteel loopt de Serie A qua spelerssalarissen ruim achter op de Engelse Premier League en de Spaanse LaLiga.

20 teams in één competitie – 38 matches per team

In de Italiaanse Serie A spelen sinds het seizoen 2004/05 een totaal van 20 teams. Vroeger bestond de competitie uit slechts 18 clubs. Met de stijging van de Italiaanse voetbalcompetitie is het vergelijkbaar met de kampioenschappen in Spanje en Engeland. De laatste drie teams in de Italiaanse competitie degraderen naar de Serie B. En vanuit de serie B doen drie teams op rij een stapje omhoog, de eerste twee van het kampioenschap en de winnaar van de play-off. Hier doen de teams aan mee die de derde en zesde plaats zijn geëindigd. De laatste jaren zijn duidelijk gedomineerd door de “Oude Dame” uit Turijn. Maar minstens één team zaagt jaar in jaar uit aan de kroon van Juventus. In 2017/18 was dit de SSC Napoli. Juventus is ook de recordkampioen in Italië, met 33 scudetto’s. Gevolgd door de twee Milanese clubs AC en Inter met elk 18 titels. AS Roma (3), Lazio Roma (2) en SSC Napoli (2) staan verrassend laag op de eeuwige lijst. Zelfs clubs zoals FC Genua, Torino en FC Bologna hebben meer kampioenstitels in de Italiaanse voetbalgeschiedenis.

Wedtips voor de Italiaanse serie A

Qua wedmogelijkheden staat de Serie A op één lijn met de Engels Premier League, de Duitse Bundesliga en de Spaanse La Liga. Voor liefhebbers van wedden op voetbal betekent dit dat er talloze mogelijkheden per wedstrijd zijn om op in te zetten. De beste bookmakers rusten de Italiaanse wedstrijden uit met meer dan 200 gokopties. Je kunt niet alleen gokken op overwinning, gelijkspel of nederlaag. De portefeuille varieert in de meest uiteenlopende handicaps en over/onder weddenschappen. Inzetten op de exacte uitkomst en de timing van de goals evenals gele en rode kaarten, het is allemaal mogelijk. De serie A is de moeite van het volgen waard. Zeker als je een aantal weddenschappen hebt lopen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.