De vele wedopties van Duits voetbal

Wedden op Duits voetbal

Het Duitse voetbal is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Teams als Bayern München en Borussia Dortmund maken fans over de hele wereld enthousiast en de unieke sfeer van Duitse stadions spreekt velen tot de verbeelding. We zien de beste Duitse teams regelmatig in de Europese competities spelen. Maar ook in de Bundesliga wordt elke week topvoetbal geserveerd. De beste bookmakers hebben dan ook een ruime selectie van Bundesliga-kansen om je veel opties voor je weddenschappen te geven. De Bundesliga heeft zoveel kwaliteit dat ze vaak vier vertegenwoordigers heeft in de groepsfase van Champions League.

Staat de kampioen bij voorbaat vast?

Er zijn weinig mensen die eraan twijfelen: Bayern München wordt ook dit seizoen de Nationalmeister. Aan de vooravond van de competitie geven de bookmakers je nog net de kans om in te zetten. Voor elke euro krijg je eind April een dubbeltje winst uitgekeerd wanneer Arjen Robben en de zijnen voor de 28e keer de landstitel vieren. De enige die het team uit Beieren enigszins kan bedreigen is Borussia Dortmund. De vraag is eigenlijk alleen nog met hoeveel afstand de club die in het Allianz stadion zijn thuiswedstrijden speelt, gaat zegevieren.

De geschiedenis van de Bundesliga

De Bundesliga is opgericht op 28 juli 1962 en wordt vanaf het seizoen 1963/64 gespeeld. Er treden ieder jaar 18 clubs aan die een volledige competitie afwerken. De winnaar neemt automatisch deel aan de Champions League van het erop volgende seizoen en de twee laagst geëindigde ploegen degraderen naar de 2. Bundesliga dat sinds 1974 het tweede niveau in Duitsland is. Voor de komst van de Bundesliga was Duitsland een van de weinige landen waar nog louter met regio-competities gespeeld werd. Er werd wel elk jaar een Duitse eindronde gespeeld met de winnaars van de verschillende regio’s.

Gokken op de huidige regionale liga’s

Doordat Duitsland zo laat een landelijke competitie kreeg, hebben de regionale kampioenschappen traditiegetrouw meer aanzien dan in andere landen. En dat is ook te zien aan het sportsbook van vele bookmakers. Alle regionalliga’s zijn vertegenwoordigd en wie vanuit Nederland een gokje wil wagen op FC Astoria Walldorf tegen FSV Mainz in de Duitse Regionalliga Suedwest heeft een grote keuze uit wedaanbieders. Ook heb je over/under weddenschappen in vele smaken en kies je voor handicaps zoveel je maar wilt. Er zijn in Duitsland talloze clubs met een rijke historie die desondanks nooit op het hoogste niveau hebben gespeeld. Dit danken ze aan de unieke voorgeschiedenis van de Bundesliga.

Meer verrassingen in de DFB pokal

Wie echt wat te voetbalgokken wil hebben, zet bij de bookmakers in op wedstrijden van de DFB pokal, de Duitse beker. In deze knock-outcompetitie is Bayern verre van alleenheerser. In 2018 haalde het wel de finale maar werd het daarin opzijgezet door Eintracht Frankfurt dat is 2017 – ook als finalist – de eer moest laten aan Borussia Dortmund. In voorgaande jaren moest Bayern uitschakeling accepteren tegen kleine clubs als FV Weinheim, TSV Vestenbergsgrueth en 1. FC Magdenburg. Er is voor de voetbalwedder dus zeker wel wat te winnen bij wedstrijden van Bayern München, al is het raadzaam om hiervoor de bekerwedstrijden uit te kiezen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.