De Carabao Cup is de vroegere League Cup

Wedden op De Carabao cup

Naast de FA Cup kent Engeland nog een knock-outcompetitie gedurende het seizoen. De Carabao Cup heette vroeger de League Cup (of de EFL Cup) en wordt verspeeld sinds 1961. In tegenstelling tot de FA Cup doen er geen amateurteams mee. Het deelnemersveld bestaat uit de 92 clubs van de vier profdivisies van Engeland. De wedstrijden voor deze Cup worden vaak het minst serieus genomen door de manager en er worden niet zelden reserveteams opgesteld, wat meer verrassende uitslagen oplevert. Met wedstrijden in de Carabao Cup kunnen dus goede kansen liggen voor degene die willen wedden op voetbal.

Manchester City als getipte winnaar

Manchester City wordt getipt als de favoriet voor het winnen van de Caraboa Cup. Ook in 2018 hielden zij de beker omhoog na een finalewinst van 3-0 op Arsenal. Het is echter denkbaar dat het programma van deze topclub zo overladen raakt met wedstrijden voor de Premier League, Champions League, FA Cup en voor veel spelers nog de interlands voor de Nations League. Hoe houdt de topclub zijn focus in een competitie die het minst tot de verbeelding spreekt? Als Macclesfield, een club van het derde profniveau, wordt geloot, is de kans dan niet groot dat de dure buitenlandse profs van Man City een motivatiedipje hebben? Hierbij moet overigens worden aangetekend dat clubs die Europees voetbal spelen de eerste twee rondes een bye krijgen.

De opzet van het knock-outsysteem

De Carabao Cup wordt gespeeld over vijf ronden en een finale. Vroeger bestond elke ontmoeting uit twee wedstrijden en bij gelijk eindigen was er nog een replay. Tegenwoordig wordt de strijd in enkele wedstrijden uitgevochten, met uitzondering van de halve finale, die nog over twee matches gaat. Beide teams spelen dan een keer thuis. De finale is traditiegetrouw op Wembley, het nationale stadion in London. Hij komt al vroeg in het seizoen. Eind februari strijden de twee overgebleven profteams om de eer. Ondanks de verrassingen in de knock-outrondes is het meestal een topclub die wint. Liverpool won al achtmaal. De laatste grote verrassing waren de twee opeenvolgende uitschakelingen van Manchester United in 2006 en 2007, toen de Mancunians op de top van hun roem waren, door respectievelijk Southend United en Coventry City. De laatste echt verrassende finalist van Bradford City dat in 2013 werd dolgedraaid door Swansea (5-0!).

Inzet van de VAR als proef voor Premier League

In het seizoen 2018/2019 zal de Video Referee (VAR) als proef worden gebruikt bij wedstrijden voor de Caraboa Cup. Het wordt gezien als een proef om ook de Premier League zo snel mogelijk met dit nieuwe systeem uit te rusten. Wat heeft dat voor consequenties voor het wedden op Engelse wedstrijden? De bookmakers kennende zal het spoedig tot nieuwe special markets leiden. Je kunt zelf wel bedenken welke tips het op zal leveren. Een andere vraag is of het inzetten van de VAR het aantal verrassende uitslagen doet afnemen? Is de VAR niet uiteindelijk in het voordeel van de favorieten? Het is de bedoeling dat het voetbal rechtvaardiger wordt en dat betekent dat de sterkste teams zullen winnen. De kans dat een klein clubje met een lucky buitenspelgoal of een onterecht toegekende penalty de kansen op zijn kop zetten wordt nog geringer.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.