Dag Duitse Bundesliga, hallo Australische A-League

A League Australie

Bij voetbalweddenschappen zijn er meteen een aantal competities die in je gedachten springen. Zet je regelmatig geld in op de Eredivisie, Bundesliga, Premier League, Serie A of de Primera División? Dan ben je niet de enige. Maar er zijn nog zoveel meer competities waar je geld aan kunt verdienen. Tijd voor een klein rondje om de wereld!  

Wedden op de Australische A-League

2005 was een belangrijk jaar voor het Australische voetbal, en wel om twee redenen. Ten eerste kwalificeerde het land zich voor het eerst in 32 jaar weer eens voor het WK. En ten tweede was dit het jaar waarin de mislukte National Soccer League overging in de A-League. Op die A-League kun je tegenwoordig volop gokken bij bookmakers als Betfirst en Betsson. Grote winnaar van seizoen 2017/2018 was Sydney FC. Maar in deze competitie zijn er meer clubs die je in de gaten moet houden. Ook Melbourne Victory en Newcastle Jets draaien vaak bovenin de competitie mee.

Voetbal in Azië en het Midden-Oosten

Vanuit Australië is het maar een kleine afstand naar Azië. Op dat continent is voetbal niet de grootste sport, maar het leeft wel. Vooral de Japanse J-League, de Zuid-Koreaanse K-League en de Chinese Superleague zijn interessant om te volgen. Verrassend genoeg wordt er ook in het Midden-Oosten fanatiek gevoetbald. Sterker nog: op de eeuwige ranglijst van de Aziatische kampioenschappen bezet Iran de eerste plek. 

Een voetbalreis door Zuid-Amerika

Qua voetbalgekte kunnen de Zuid-Amerikanen gemakkelijk tippen aan de Europeanen. Maar wat wil je ook met echte voetballanden als Brazilië, Argentinië en Uruguay? In Brazilië is de Série A de hoogste divisie van de Campeonato Brasileiro. De laatste paar jaar draait het in deze competitie vooral om Palmeiras en aartsrivaal SC Corinthians. Laatstgenoemde is de huidige kampioen. In de Argentijnse Primera División gaat de strijd tussen 28 teams, waaronder het bekende Boca Juniors. Het zou zomaar kunnen dat deze club voor de derde keer op rij landskampioen wordt. 

Volg jij het Amerikaanse voetbal al?

Zo groot als voetbal in Zuid-Amerika is, zo klein is het in het noordelijk deel van het continent. Tussen 1984 en 1996 bestond er zelfs geen professionele voetbalcompetitie in de Verenigde Staten. Maar sinds de USA Major League Soccer is gelanceerd, gaat het de goede kant op met het Amerikaanse voetbal. Het interessante van deze competitie is dat er volop kanshebbers zijn voor de titel. De afgelopen vijf jaar waren er vijf verschillende winnaars. Enkele van de topteams uit deze competitie zijn Seattle Sounders, Portland Timbers, Los Angeles Galaxy en het Canadese Toronto FC. 

Er wordt ook gevoetbald in Egypte en Algerije

Veel bookmakers bieden voetbalweddenschappen van over de hele wereld aan. Ook de Egyptische en Algerijnse competitie worden door diverse grote wedkantoren gevolgd. De Egyptische Premier League begint dit jaar al aan zijn zestigste seizoen. Hét elftal om in de gaten te houden is Al Ahly SC. Sinds het begin van de competitie in 1948 wist dit team al veertig keer te winnen. Bij het Algerijnse Ligue 1 zijn er zestien clubs die meedoen om de titel. Seizoen 2017/2018 had in SC Constantine een redelijk verrassende landskampioen. Want de afgelopen jaren was het vooral ES Sétif dat de titel binnen wist te slepen.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.