Aantal corners: hoe pak je het aan?

Cornerweddenschappen

Het is vaak extreem lucratief om een ​​nichemarkt te vinden bij het gokken. Gespecialiseerd zijn in handbalweddenschappen kan net zo nuttig zijn als uitgebreide ervaring met weddenschappen op de Oscars. Als je meer weet dan de bookmaker, kun je geld verdienen. In dat opzicht is het slim om je op alternatieve gokmarkten te begeven. Hoe kan een bookmaker immers de quoteringen voor dit soort markten bepalen? Van match-voorspellingen is dit helder, daar hebben ze enorm veel data over in huis. Maar wat kunnen ze met data over het aantal corners in een wedstrijd?

Goede redenen om op corners te gokken

De afgelopen jaren zijn weddenschappen op corners enorm populair geworden. Niet alleen hebben gokkers de kans om te profiteren van een gebrek aan kennis en onoplettendheid van de bookmaker, de schommeling van kansen bij live weddenschappen maakt ze ook bijzonder interessant voor intelligente wedliefhebbers. Wedden op corners in het voetbal verschilt fundamenteel van andere markten, zoals weddenschappen op winst/gelijkspel/verlies of een handicap-weddenschap. Het resultaat van een wedstrijd kan de krachtsverhoudingen tussen twee teams weerspiegelen, maar dit is niet altijd het geval. Het aantal corners per team is over het algemeen wel in lijn met de verwachtingen. Een analyse van de invloeden op het aantal corners in een game en een analyse van de statistieken uit het verleden maakt wedden op corners voor gokkers duidelijk aantrekkelijker.

Altijd een over/under weddenschap

Bij het inzetten op het totale aantal corners, stelt de bookmaker een getal in voor de verwachte som van de hoekschoppen van beide teams en kunnen gokkers inzetten of het werkelijke aantal corners in een game boven of onder die waarde ligt. Die waarde ligt altijd tussen twee getallen in, bijvoorbeeld 3.5 of 4.5, zodat nooit precies het juiste aantal valt en de bet geannuleerd moet worden. Een corner-weddenschap is dus altijd een over/under keuze. Er zijn natuurlijk allerlei variaties mogelijk. Er kunnen handicaps gekozen worden, je kunt per helft inzetten en vaak is zelfs live betting mogelijk. Zie je jezelf al opspringen bij het toekennen van de zoveelste hoekschop? Je mede-toeschouwers denken waarschijnlijk dat je ze even niet allemaal op een rijtje hebt, terwijl je juist een mooi resultaat hebt behaald.

Tactieken en statistieken

Wedden op het aantal hoekschoppen is rekening houden met de sterke en zwakke punten van een team. Welke tactiek zal een trainer kiezen? Dit heeft vaak een grote impact op het aantal corners, zowel verdedigend als aanvallend. Meer schoten op doel leiden tot meer corners. Tegelijkertijd zullen teams waarvan het spel breder is en meer over de flanken gaat, vaker de bal over de achterlijn zien gaan. Bij het inzetten op voetbalhoeken moet ook worden opgemerkt dat de favoriet niet noodzakelijkerwijs de meeste corners krijgt. Ook is het team met de meeste hoekschoppen noodzakelijkerwijs de favoriet voor de overwinning. Maar ondanks het ontbreken van verband tussen de score en het aantal corners, zijn deze soort weddenschappen een interessante markt waar gokkers een voordeel kunnen behalen ten opzichte van de bookmaker.

18+
SPEEL BEWUST 18+

Copyright © 2018 voetbalwedden.info – Alle rechten voorbehouden.